Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 26 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

LEGO opent Minifigure Factory voor jouw persoonlijke poppetje

LEGO heeft een virtuele Minifigure Factory geopend. Dat betekent inderdaad dat jij een gepersonaliseerd poppetje dan wel minifiguur kunt ontwerpen en bestellen.

Eerder deze maand kwam Hasbro al met de actiefiguren uit onze jeugddromen. De Hasbro Selfies Series is een nieuwe lijn waarbij je jouw eigen gezicht in 3D laat scannen en dat op een actiefiguur naar keuze laat zetten. Nu kan iets vergelijkbaars dus ook met LEGO-poppetjes.

LEGO Minifigure Factory

Hier werkt het alleen net iets anders. Je maakt geen 3D-scan van je hoofd, maat ontwerpt via deze tool jouw eigen minifiguur. Daarbij kun je kiezen uit allerlei verschillende hoofden, kapsels, kleding en accessoires. Ook kun je het shirt van jouw gepersonaliseerde poppetje laten bedrukken met een tekst.

LEGO Minifigure Factory, gepersonaliseerd minifiguur, poppetje, jouw gezicht, MANNERS, tool
Manners Minifigure (Afbeelding: LEGO)

Vooralsnog kun je jouw gepersonaliseerde minifiguur alleen nog in de Verenigde Staten bestellen. Maar gezien de populariteit van het Deense speelgoed, zal de LEGO Minifigure Factory in Europa slechts een kwestie van tijd zijn. We houden je op de hoogte. In Amerika kost een poppetje 11,99 dollar.

Maximaal één gepersonaliseerd minifiguur

Hoe narcistisch je ook bent, weet alvast dat je jouw gepersonaliseerde minifiguur niet in massaproductie mag klonen. Eén poppetje per huishouden is de regel, lees hier waarom. En nog even over die bedrukte shirts van jouw poppetje. De LEGO Minifigure Factory controleert alle teksten op godslastering, vulgaire verwijzingen, haat zaaiende uitlatingen of extremisme.

Mocht de LEGO Minifigure Factory in Nederland beschikbaar zijn, dan zijn wij de eersten die jou daarover informeren. Check op deze overzichtspagina de nieuwste bouwsets voor volwassenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.