Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla Model M is een elektrische motor met Cybertruck-vibes

Tesla ken je van de elektrische auto’s als Model S, X, Y en 3. Maar check ook even deze Tesla Model M, een heerlijk concept voor een elektrische motor.

Hoewel een Tesla-motor helemaal niet zo opvallend klinkt, zeker niet vergeleken met de andere plannen van Elon Musk, heeft het studiemodel niets met zijn bedrijf te maken. De Spaanse ontwerper Victor Rodriguez Gomes maakte het concept en nam de Cybertruck als inspiratiebron.

De Tesla Model M, een futuristische elektrische motor

Het doel van de ontwerper was een multifunctioneel, efficiënt en milieuvriendelijk vervoermiddel maken. Een dergelijke motor is volgens Rodriguez nodig vanwege de exponentiële bevolkingsgroei en massaconsumptie.

Tesla Model M, Elektrische motor
(Afbeelding: Victor Rodriguez Gomez)

Feit is dat dagelijks naar werk rijden met een (elektrische) motor een stuk minder milieubelastend is dan hetzelfde stuk afleggen met een grote SUV. Alleen al vanwege de files. Toch was er zonder die grote elektrische SUV van Tesla nooit dit concept geweest. Of beter gezegd: zonder die pick-up.

Vormgegeven als de Cybertruck

De scherpe lijnen en aluminium kleur van de elektrische motor doen direct denken aan de Cybertruck. In vergelijking met conventionele motoren vallen het lage chassis en de naafloze wielen erg op. Ook zie je op het eerste gezicht geen handvatten zitten.

Tesla Model M, Elektrische motor
(Afbeelding: Victor Rodriguez Gomez)

Deze handgrepen van de elektrische motor klappen, net als die van een auto van Tesla, uit wanneer je ze nodig hebt. Tussen de handvatten – op het chassis – zit een klein schermpje met daarop de snelheid en navigatie. Onder dit schermpje zit het accupakket, dat gekoppeld is aan de elektromotor die zich onderaan het chassis begeeft.

(Afbeelding: Victor Rodriguez Gomez)

Wil je de batterij opladen, dan doe je dit onder het M-remlicht, verwijzend naar de naam Tesla Model M. Hoe snel de elektrische motor oplaadt, hoe ver je ermee kan rijden en hoe duur-ie is, zijn allemaal vragen die onbeantwoord blijven. Dit omdat de motor in tegenstelling tot de Cybertruck waarschijnlijk nooit in productie gaat. Of zou deze caféracer Elon Musk op ideeën brengen?

(Afbeelding: Victor Rodriguez Gomez)

Tesla Model B is een elektrische fiets met het stuur 2.0

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.