Martin de Coninck
Martin de Coninck Hebbedingen 16 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Hasbro Selfie Series: jouw gezicht op een actiefiguur van Marvel

Met de Hasbro Selfie Series van speelgoedfabrikant Hasbro kun je nu je gezicht 3D laten printen op een actiefiguur. Kies jouw favoriete franchise, zoals Marvel, scan je gezicht met de Hashbro-app en je vrienden zullen jaloers zijn.

Iedereen droomt er wel eens van om een superheld te zijn. Zelfs grote mensen, geef maar toe. Helaas worden we daarna weer wakker. Dankzij de Hasbro Selfie Series zijn we toch een beetje de superheld die we graag willen zijn. Zo transformeer je jezelf tot een Power Ranger, Ghostbuster, Star Wars-personage, G.I Joe, Marvel-karakter en nog veel meer.

Hasbro Selfie Series: je persoonlijke actiefiguur

Het project begon een aantal jaar terug met een wedstrijd. Vijf gelukkige winnaars mochten hun gezicht 3D laten printen op een actiefiguur van hun favoriete superheld (of antiheld). En dat werd een gigantisch succes. Er kwamen zoveel verzoeken van fans binnen dat speelgoedfabrikant Hasbro besloot deze gimmick naar het grote publiek te brengen.

Er werd een samenwerkingsverband opgezet met Formlabs, een bedrijf gespecialiseerd in 3D-printing. Om de gepersonaliseerde actiefiguren te maken wordt eerst het gezicht gescand met de mobiele app van Hasbro: Hasbro Pulse. Vervolgens wordt deze gezichtsscan 3D afgedrukt met haar- en huidskleur tot in detail overgenomen. Hiervoor wordt speciale op maat gemaakte hars gebruikt. Hasbro maakt het karwei daarna in-house af en laat de actiefiguren dezelfde strenge tests ondergaan als al het andere speelgoed dat van de band rolt. Eenmaal voltooid zijn is een actiefiguur langer dan 15 centimeter.

Nog even wachten in Nederland

Helaas moeten Nederlandse actiehelden-fans nog even wachten. Op dit moment zijn de gepersonaliseerde actiefiguren alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Gezien het enorme succes van de Hasbro Selfie Series is het slechts een kwestie van tijd voordat we onszelf terugzien op een van de coole actiefiguren van Marvel, Star Wars of wat dan ook. De verkoopprijs in de Verenigde Staten ligt rond de 60 dollar per actiefiguur, dan weet je alvast een beetje waar je rekening mee moet houden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.