Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe sets brengen je naar Japan, met een vleugje James Bond

In augusus komen er maar liefst twee LEGO-sets voor volwassenen uit die je meenemen naar Japan. Van LEGO Architecture Himeji Castle en een traditionele Japanse tuin: je kunt je bucketlist alvast bij gaan werken zonder dat er een vliegticket aan te pas komt.

We gaan naar Japan! Althans, als het aan LEGO ligt. Waar een retourtje richting Tokio al snel duizend euro kost, kun je je voor 159,99 euro al enkele avonden in het land wanen. Maak kennis met Himeji Castle, de tofste LEGO Architecture-set in tijden.

LEGO Architecture 21060 Himeji Castle

Mey 2125 steentjes bouw je het stukje Werelderfgoed. Kasteel Himeji is gelegen in de stad Himeji, in de prefectuur Hyōgo, en werd gebouwd in de veertiende eeuw. Daarmee is het één van de oudste originele gebouwen uit de Sengoku-periode die nog steeds intact is gebleven. De witte buitenkant en unieke daken die volgens de Japanner op en opstijgende reiger lijken zorgen voor een uitstraling die sterk contrasteert met het cliché beeld van een kasteel. Himeji is door en door Japans.

 

LEGO Architecture 21060 Himeji Castle Japan
🗾 (Afbeelding: LEGO)

James Bond en andere details

Ook een mooi geschiedenisfeitje: James Bond-fans zullen het kasteel wellicht herkennen, want de film You Only Live Twice (1967) is er deels opgenomen. Ja, Sean Connery heeft er rondgerend.

Pak dus je James Bond-minifiguurtje uit deze set erbij, en je kunt die iconische scènes na gaan spelen. Maar goed, terug naar de Architecture-set. Met 2125 steentjes bouw je een 19 centimeter hoog, 32 centimeter breed en 27 centimeter diep kasteel. Je kunt zelfs het dak eraf tillen, en zo de binnenkant bewonderen. De indeling is overigens zwaar versimpeld: het echte kasteel heeft maar liefst 83 kamers. Ondanks de beperkte schaal kun je wel details zoals de torens, looppaden en kersenbomen nabouwen. Ja, de bloesemperiode die menig toerist hoog op zijn bucketlist heeft staan, kun je zelf inluiden, het hele jaar door.

LEGO Architecture 21060 Himeji Castle Japan
🗾 (Afbeelding: Svetlana Gumerova / Unsplash)

Releasedatum en prijskaartje

Het goede nieuws is dat deze opvallend toffe set voor volwassenen nog aardig betaalbaar is. Ten opzichte van de recent gelanceerde Batcave en Pac-Man Arcade is LEGO Architecture 21060 Himeji Castle relatief goedkoop: voor 159,99 euro kun je het architectonische en vooral historische hoogstandje al in huis halen. Kasteel Himeji is vanaf 1 augustus verkrijgbaar.

Ook tof: LEGO Icons 10315 Tranquil Garden

Over Japan gesproken: dit is niet het enige tripje dat LEGO naar het land maakt. Je kunt vanaf 1 augustus namelijk ook een Japanse tuin scoren, dankzij LEGO Icons 10315 Tranquil Garden, een nieuwe set die nog een stukje goedkoper is dan het kasteel. Je kunt ‘m hier in de LEGO Store bewonderen.

LEGO Icons 10315 Tranquil Garden
🗾 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.