Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 15 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO bouwt levensgrote Aston Martin met James Bond-gadgets

In een LEGO-store op Leicester Square in Londen is een levensgrote James Bond Aston Martin DB5 gemaakt van bouwsteentjes. Voor het bouwwerk zijn in totaal 347.954 onderdelen gebruikt.

Het kunstwerk is gebouwd om de 90ste verjaardag van het speelgoedmerk te vieren en wordt tevens gebruikt als eyecatcher tijdens de opening van de grootste store ter wereld, die je dus in Londen vindt.

LEGO Aston Martin DB5

De James Bond Aston Martin DB5 kostte 1.366 uur om te bouwen. Dit komt neer op zo’n 57 dagen. Het bouwwerk weegt 2.240 pond (1.016 kilogram) en heeft bewegende onderdelen en gadgets, net als de auto’s in de films.

De LEGO-Aston Martin heeft bijvoorbeeld een draaiende kentekenplaat en een schietstoel. De laatstgenoemde feature werkt overigens niet echt. Omdat James Bond in de film de schietstoel van de passagier wel echt gebruikt, ontbreekt een deel van de dakconstructie en de weggeschoten bijrijdersstoel.

Verder is de auto helemaal nagebouwd zoals de Britse autofabrikant de klassieker leverde. Zo werkt het dashboard echt – al is het stuur niet van de bouwstenen gemaakt – en geven de koplampen daadwerkelijk licht. Opvallend is dat de wielen van de auto ook van LEGO-steentjes zijn gemaakt.

Meer dan James Bond

Niet alleen met de Aston Martin DB5 van James Bond probeert LEGO nieuwe klanten naar de gerenoveerde store te trekken.  In dezelfde winkel vind je ook een dubbeldekker uit de Harry Potter-films, gemaakt van 270.844 steentjes.

Aston Martin DB5, LEGO, James Bond
Een Aston Martin van 347.954 LEGO-steentjes (Afbeelding: LEGO)

Wil je naar Londen om de grootste LEGO-store ter wereld – en de Aston Martin van James Bond – te bezoeken, maar heb je geen zin om urenlang in de rij te staan op Schiphol? Dan ga je gewoon met de trein. Dit is een stuk beter voor het milieu. Als je toch in Engeland bent, check dan deze naar deze zeven prachtige treinreizen door Groot-Brittannië.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.