Noah Korevaar
Noah Korevaar LEGO 21 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

LEGO onthult nostalgische Twilight-set en grote botanische tuin

LEGO gaat opnieuw de ultieme droom van twee fans uit laten komen door hun zelfbedachte sets officieel uit te brengen: een iconisch huis uit de Twilight-films en een botanische tuin.

Op het online platform IDEAS kunnen fervente bouwers het hele jaar door hun eigen bouwsels delen. Anderen kunnen er vervolgens op stemmen. Een aantal keer per jaar pakt LEGO er vervolgens alle designs bij met meer dan 10.000 stemmen, en kiest winnaars uit die echt uitgebracht gaan worden.

LEGO kondigt nieuwe IDEAS-sets aan

Vaak worden de designs nog vrij vergaand aangepast, zoals je bij deze voetbaltafel kunt zien, maar dat mag de pret niet drukken. Jouw eigen bouwwerk wereldwijd verkrijgbaar als officiële set; wat wil je nog meer?

De Denen hebben nu opnieuw twee fans uitverkoren. Een heuse Twilight-set en een botanische tuin krijgen de ultieme eer, na een selectie uit maar liefst 71 designs die in aanmerking kwamen. Beide modellen komen naar verwachting ergens rond de jaarwisseling van eind 2024 uit. We lichten beide toffe fan-designs voor je uit.

Twilight: Cullen House

Als je een op een bestaande franchise gebaseerd ontwerp op IDEAS zet, is de kans automatisch een stuk kleiner dat LEGO ‘m echt uit gaat brengen. De Denen hebben dan immers het akkoord en de medewerking nodig van de uiteindelijke rechthebbenden. Ondanks die drempel gaat Twilight: Cullen House getransformeerd worden tot officiële LEGO-set.

LEGO IDEAS sets Twilight Cullen House Botanical Garden
LEGO IDEAS sets Twilight Cullen House Botanical Garden

Je kunt je Twilight-nostalgie over een jaar een mooi plekje gaan geven in je interieur door het huis van de familie Cullen na te bouwen, dankzij een ontwerp van een fan die zichzelf online LobsterThermidor te noemen. Je krijgt er in zijn ontwerp minifiguurtjes van Jacob, Bella, Edward en Carlisle bij. Ook tof: Jacob kan zogenaamd transformeren tot de weerwolf die je ook in elkaar zet.

Voor fans bekende references zoals de tot ziekenboek omgetoverde bibliotheek en de honkbalknuppel maken het Twilight-feestje af. De set bestaat in zijn huidige versie uit x steentjes, maar door de onvermijdelijke aanpassingen van LEGO komt daar ongetwijfeld nog verandering in.

🎁 Check de set op LEGO IDEAS

The Botanical Garden

Niet zo van de Twilight? Gelukkig is de tweede IDEAS-winnaar van deze ronde een franchiseloos ontwerp. Met zo’n drieduizend steentjes ontwierp een fan die zichzelf online Goannas89 noemt een klassieke glazen kas, gevuld met een hoop groen.

LEGO IDEAS sets Twilight Cullen House Botanical Garden
LEGO IDEAS sets Twilight Cullen House Botanical Garden

Van een bananenboom en een palm tot een rits aan bloemen en vetplantjes. Loop door de ingang en ga de smaakvolle spiraaltrap op om het balkon te ontdekken. Of, althans: dat kunnen de acht minifiguren en een hond gaan doen.

Het resultaat is een imposant bouwwerk dat meteen bij de modulaire gebouwen van LEGO zelf past. Een serieuze set voor volwassenen, die met (kleine) tweaks dus ook echt in de digitale schappen gaat belanden. De Botanical Garden van Goannas89 is niet alleen mooi, maar ook relatief uniek in het eeuwig uitdijende aanbod van LEGO. Een verrijking dus.

🎁 Check de set op LEGO IDEAS

Wanneer komen de nieuwe sets uit?

Verrijking of niet, helaas gaat het nog wel even duren voor je Twilight: Cullen House en The Botanical Garden aan kunt schaffen. Naar verwachting krijgen we pas na de zomer van volgend jaar LEGO’s definitieve versies te zien, met een releasedatum ergens begin 2025.

Gelukkig is dit al de zoveelste selectieronde op IDEAS, dus in de tussentijd zitten er nog genoeg andere fan-ontwerpen in de pijplijn. Deze door een fan ontworpen Polaroid-camera komt bijvoorbeeld op 1 januari uit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.