Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO trapt 2021 af met milieuvriendelijke bloemen en planten voor volwassenen

LEGO bracht in 2020 een flink aantal sets voor volwassenen uit. Van gedetailleerde racewagens tot de grootste LEGO-set ooit. De Deense speelgoedfabrikant trapt 2021 iets subtieler en milieuvriendelijker af met een… bos bloemen en een bonsai-boompje.

Geen ruimteschip uit Star Wars. Geen Ferrari. Maar een bos bloemen en een bonsaiboompje van plastic. Het in leven van houden van planten kan lastig zijn, zeker als je voor lange tijd van huis bent door je baan of andere omstandigheden. Laat staan bloemen, die al helemaal snel verwelken.

LEGO Botanical Collection

Wat LEGO betreft klop je voor de perfecte oplossing bij hen aan. Het bedrijf heeft op 1 januari namelijk de Botanical Collection gelanceerd. Een gloednieuwe reeks producten voor volwassenen die voor nu uit een bloemenboeket en een bonsai-boompje bestaat. Ja, van LEGO, maar dankzij de briljante designs zien de ‘planten’ er bijzonder echt uit. Niet voor niks duiken de op in menig design-magazine.

Bloemenboeket

De Flower Bouqet bestaat uit 756 steentjes in allerlei kleuren. De set bevat drie rozen, lavendel, madeliefjes, een papaver, twee leeuwebekken en een astrabloem. Je zult wel een eigen vaas moeten aanschaffen, die is niet bij de set inbegrepen. Ook tof: de plastic steentjes zijn gemaakt van op planten gebaseerd materiaal, onderdeel van LEGO’s meerjarenplan om de plastic steentjes milieuvriendelijker te maken.

LEGO Botanical Collection Bloemen planten
De twee nieuwe sets (Afbeelding: LEGO)

“Sommige bloemstelen zijn gemaakt met langere Technic-onderdelen en andere bloemstelen zijn gemaakt met kleinere donkergroene connectors. Je kunt die uit elkaar halen en de steentjes opnieuw gebruiken om een van de bloemen te buigen of in te korten zodat ze precies in jouw vaas passen, of om sommige meer of minder te laten opvallen,” aldus Senior Lego Designer Anderson Grubb.

De set is, afhankelijk van hoe je de bloemen schikt, zo’n 36 centimeter hoog en kost 59,99 euro. Het Bloemenboeket, zoals de set in het Nederlands heet, is op het moment van schrijven enkel beschikbaar via LEGO zelf en wordt vanaf 4 februari geleverd.

Bonsaiboompje

Als je het voornemen hebt om 2021 zen te beginnen, dan is het bonsaiboompje van LEGO een betere keuze. Dit model bestaat uit 878 steentjes, waarmee je niet alleen het boompje zelf, maar ook een rechthoekige pot en houten standaard kan bouwen. Je kunt zelfs kiezen uit een variant met groene bladeren en een met bloesem. Het geheel is 18 centimeter hoog en kost ook 59,99 euro. Helaas wordt ook dit model pas vanaf 4 februari geleverd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.