Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 5 jun 2018

Speelgoed voor mannen: De Bugatti Chiron van LEGO

Auto’s en mannen: het is een onlosmakelijke combinatie. De kracht, de snelheid, het ontwerp. Het valt allemaal binnen het spectrum van wat mannen willen. Nu kun je uiteraard nog zoveel van auto’s houden, de kans dat je ooit een supercar zult bezitten is normaliter zeer minimaal.

Neem bijvoorbeeld de 3.3 miljoen dollar kostende Bugatti Chiron. Van dat model zijn er maar honderd exemplaren gebouwd. Die zie je dus niet zo vaak rijden, laat staan dat je er één kunt bezitten. Gelukkig is er nu een goedkoper alternatief.

Een Bugatti van LEGO-blokjes

Er is nu namelijk een LEGO variant. Deze kost een stuk minder en de kans dat je met 250 km/u uit de bocht vliegt, is volledig afwezig. Deze Lego Bugatti is afkomstig uit de Technic-serie van het bouwblokbedrijf. Nadat alle 3599 onderdelen in een bouwtijd van vijf à tien uur zijn gemonteerd, kun je er heerlijk van genieten. Eindelijk je eigen Bugatti!

LEGO Bugatti Chiron

Het hele model is op schaal en de aandacht voor details is ongekend. Zo bevat het Lego model ook de legendarische W16-motor van Chiron (compleet met bewegende zuigers), een 8-versnellingsbak met paddle shifters en zelfs een instelbare actieve achtervleugel.

“goedkoop” alternatief

Met een lengte van 56 centimeter is er geen betere manier om een Chiron in je woonkamer te parkeren. Dat dit model 399,99 euro kost mag uiteraard de pret niet drukken. Is de Bugatti Chiron niet je ding? Check dan hier de LEGO variant van de Ford Mustang. All American Muscle, maar dan gemaakt van de kleurrijke blokjes.

Reageer op artikel:
Speelgoed voor mannen: De Bugatti Chiron van LEGO
Sluiten