Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Zeldzame Hot Wheels Volkswagen kost meer dan vier echte busjes

Hot Wheels-gek Bruce Pascal noemt de aankoop van zijn Volkswagen ‘Beach Bomb’ een gevonden schat. Het miniatuurbusje is dan ook meer waard dan vier echte VW-busjes bij elkaar.

Bruce Pascal verzamelt al miniatuurauto’s van Hot Wheels sinds ze in 1968 voor het eerst op de markt verschenen. Als 7-jarige jongetje begon hij met een verzameling die nu tot omvangrijkste collecties ter wereld behoort.

Zeldzame Hot Wheels Volkswagen ‘Beach Bomb’ uit 1969

De verzamelaar bezit meer dan 3.500 Hot Wheels-autootjes en busjes, waaronder 175 nooit uitgebrachte prototypes. Een daarvan is de Volkswagen ‘Beach Bomb’, die hij nog niet zo lang geleden aanschafte.

Het roze busje werd in 1969 geproduceerd, maar kwam door handelingsproblemen niet op de markt. Er zijn 144 prototypes gemaakt, waarvan er naar schatting nog vijftig in leven zijn. Twee daarvan zijn roze, wat de waarde omhoog krikt.

Meer waard dan een echt VW-busje

Pascal heeft zijn Volkswagen ‘Beach Bomb’ gestald in een Hot Wheels-museum in Maryland, zodat meer mensen hem kunnen bewonderen. Bovendien staat hij daar veilig geparkeerd. “Ik zeg niet voor hoeveel ik het busje heb gekocht, maar hij is nu ongeveer 150.000 dollar waard”, vertelt de verzamelaar in een interview. In een andere kleur betaal je zo’n 15.000 dollar voor dit autootje.

Er is overigens geen haar op zijn hoofd die denkt aan verkoop. “Dit model is een van mijn meest bijzondere aanwinsten. Alsof ik een schat heb gevonden”. Pascal beschikt over veel meer unieke Hot Wheels-modellen. Bekijk op zijn Instagram-account de pronkstukken.

Vier keer een Volkswagen ID. Buzz

Voor de prijs van deze zeldzame Hot Wheels Volkswagen ‘Beach Bomb’ kun je zeker vier keer een Volkswagen ID. Buzz kopen, die volgens kenners minder dan 40.000 euro gaat kosten. Moet je wel even geduld hebben, het elektrische busje gaat pas in 2022 in productie. Lees en bekijk hier meer over deze ‘hippiebus’ van de toekomst.

🚘 Check ook: VW onthult futuristisch interieur Volkswagen ID.4

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.