VW onthult futuristisch interieur Volkswagen ID.4

Veel ruimte, een puristisch design, bijzonder functionele verlichting en duurzame bekledingsmaterialen. Check het interieur van de nieuwe Volkswagen ID.4.

De lancering van de Volkswagen ID.4 komt eraan. De eerste exemplaren van de elektrische auto worden nog voor het einde van 2020 afgeleverd. Het futuristische interieur van de compacte e-SUV is alvast onthuld.

Futuristisch interieur Volkswagen ID.4

De Volkswagen ID.4 maakt deel uit van het wereldwijd groeiende segment van de compacte SUV’s. Deze e-SUV wordt niet alleen in Europa geproduceerd en verkocht, maar ook in China en later in Amerika. Ten opzichte van vergelijkbare Volkswagen-modellen met een conventionele aandrijflijn, beschikt de ID.4 over een compleet ander interieurconcept. De compacte elektro-aandrijving levert namelijk een riante hoeveelheid extra ruimte op.

interieur, volkswagen id.4, elektrische auto, suv
(Afbeelding: VW)

“De Volkswagen ID.4 biedt een nieuw gevoel van ruimte in zijn segment. Dat is de danken aan het nieuwe MEB-platform, onze modulaire elektrische aandrijfmatrix”, zegt de trotse Klaus Zyciora, hoofd Volkswagen Group Design.

Eigenschappen van een SUV

Grote deuropeningen (met verzonken portiergrepen voor een elektrische ontgrendeling) en een aangename, hoge zitpositie geven de Volkswagen ID.4 de eigenschappen van een SUV. Zo biedt de achterbank evenveel ruimte als een conventionele SUV uit een hoger segment. Met een kofferbakinhoud van 543 liter is er veel ruimte voor bagage, ook als je de rugleuningen van de achterbank gewoon rechtop houdt.

interieur, volkswagen id.4
(Afbeelding: VW)

Het interieur van de Volkswagen ID.4 onderstreept het gevoel van ruimte. Net als het exterieur oogt de binnenkant van de elektrische auto vloeiend en licht. De focus ligt daarbij op functionaliteit. Het dashboard lijkt te zweven, want het is niet gekoppeld aan de middenconsole, die een zelfstandig onderdeel vormt. Een kantelbaar panoramadak van glas is tegen meerprijs leverbaar en biedt een onbelemmerd zicht naar boven. Als het donker wordt, kan de achtergrondverlichting binnen het dertig kleuren omvattende kleurenspectrum worden aangepast. Zo kun je het interieur zelfs personaliseren.

ID. Light

Een lichtstrip onder de voorruit is een nieuwe feature in alle ID.-modellen. Deze technologie ondersteunt bestuurders in verschillende situaties met lichteffecten in verschillende kleuren. Denk daarbij aan deurvergrendeling, navigatie, een noodstop of telefoonoproep. Met een knippersignaal wijst het systeem erop dat het raadzaam is om van rijstrook te veranderen. Het systeem kan de bestuurder ook waarschuwen als zijn ID.4 zich op de verkeerde rijstrook bevindt. Dit is slechts een greep uit de functies.

(Afbeelding: VW)

De voorstoelen in de Volkswagen ID.4 zijn sportief en comfortabel. De ID.4 1ST Max beschikt over stoelen met het keurmerk van de organisatie Aktion Gesunder Rücken (AGR) dragen. Die zijn voorzien van een de nieuwste elektrische verstelmogelijkheden, terwijl de pneumatische lendensteunen over een ingebouwde massagefunctie beschikken.

Veganistisch leer

De twee toekomstige ID.4 limited edition-modellen worden geleverd met stoelbekleding van veganistisch leer. Dat materiaal bestaat uit een combinatie van kunstleder en ArtVelours, microvezelmateriaal dat voor ongeveer 20 procent uit gerecyclede PET-flessen bestaat.

id410, interieur, interior, volkswagen id.4, vw, elektrische auto, futuristisch
(Afbeelding: VW)

De Volkswagen ID.4 wordt in september 2020 officieel onthuld. Lees in dit artikel meer over de elektrische auto.

🏍 Check ook: Deze BMW R NineT custom bike is een futuristische designparel

Reageer op artikel:
VW onthult futuristisch interieur Volkswagen ID.4
Sluiten