Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 12 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De echte leeftijd van Ginny en Georgia uit dé Netflix-hit van nu

Ginny & Georgia is de grote Netflix-hit van nu. Centraal staan de titelpersonages, een jonge moeder en haar dochter. Maar hoe oud zijn de actrices, Brianne Howey en Antonia Gentry, in het echt?

Dankzij series als Stranger Things, Sex Education en Elite weten we dat acteurs en actrices die tieners spelen vaak veel ouder zijn. Heeft onder meer te maken met expliciete scènes, en volwassenen identificeren zich op deze manier meer met de personages.

De echte leeftijd van Ginny & Georgia

Het in februari 2021 uitgekomen eerste seizoen van de Netflix-serie draait om de 15-jarige Ginny Miller en haar de 30-jarige moeder Georgia Miller. Seizoen 2 is net uitgekomen, dus laten we ervan uitgaan dat ze hier 17 en 32 jaar zijn. In het echt zitten de dames dichter bij elkaar qua leeftijd. Brianne Howey zou in dat geval 8 jaar oud zijn geweest toen ze moeder werd.

Antonia Gentry (25) als Ginny Miller (17)

Te beginnen met rijzende ster Antonia Gentry. Deze in 1997 geboren actrice is 25 jaar oud, tegenover een leeftijd van 17 jaar als Ginny in seizoen 2 van Ginny & Georgia. Een behoorlijke gap, maar niet storend of uit de toon springend.

Ginny and Georgia, best bekeken netflix-serie, wednesday, emily in paris
Antonia Gentry als Ginny Miller (Afbeelding: Netflix)

Eerder speelde de actrice al een rol in onder meer Raising Dion (2019) en Netflix-film Candy Jar (2018).

Brianne Howey (33) als Georgia Miller (32)

De in 1989 geboren Brianne Howey komt dichter bij haar echte leeftijd. Ze is 33 jaar oud, tegenover de moeder met een leeftijd van 32 jaar in Ginny & Georgia.

Brianne Howey, Georgia Miller, echte leeftijd, ginny & georgia, netflix-serie
Brianne Howey als Georgia Miller (Afbeelding: Netflix)

Vóór deze Netflix-hit zag je Brianne Howey in onder meer Little Bitches (2018), XOXO (2016) en Horrible Bosses 2 (2014). Dit is verreweg haar beste werk tot nu toe.

Dé Netflix-hit van nu

Ginny & Georgia is de best bekeken serie op Netflix van dit moment en heeft Wednesday en Kaleidoscope van de troon gestoten. Lees hier meer over de veelbesproken show, die nu te streamen is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.