Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De Netflix-serie die Wednesday en Kaleidoscope van de troon stoot

Netflix is ook 2023 weer begonnen met een grote hit. De verrassende serie Ginny and Georgia heeft Wednesday en Kaleidoscope van de troon gestoten als best bekeken serie op de streamingdienst.

Kaleidoscope, de serie met afleveringen in willekeurige volgorde, is een grote hit. Wednesday is een van de best bekeken Netflix-series ooit. Maar er is al weer a new kid in town. Ginny and Georgia is al bijna een week lang de best bekeken show, en met ook nog eens Emily in Paris en Alice in Borderland in de nek is dat een aardige prestatie.

Ginny and Georgia op Netflix

In de Netflix-serie volg je de 15-jarige Ginny Miller en haar moeder, de 30-jarige Georgia Miller. Ze verhuizen naar een klein plaatsje, waar Georgia een relatie aangaat met de burgemeester, terwijl Ginny achter steeds meer van haar moeders geheimen komt. Intussen zijn er natuurlijk ook de welbekende issues die bij haar tienerjaren horen.

Seizoen 1 kwam op 24 februari 2021 al uit, en was een bescheiden succes. Seizoen 2 van Ginny and Georgia overtreft zijn voorganger zonder meer. Een actueel thema is nu het samengestelde gezin, maar te veel gaan we niet verklappen.

Best bekeken serie heeft prima recensies

Ginny and Georgia is wereldwijd én in Nederland al bijna een week lang de best bekeken serie, zo blijkt uit data van Flixpatrol. Als je Wednesday, Kaleidoscope en Emily in Paris achter je laat, doe je iets goed. Maar wat is de mening van filmcritici en het publiek? Te beginnen met het goede nieuws: het publiek geeft seizoen 2 een gemiddelde score van 92% procent op Rotten Tomatoes, en bij seizoen 1 was dit slechts 69%. Filmcritici geven een gemiddelde score van 67% voor seizoen 2 tegenover 68% na seizoen 1.

Ook afgaande op IMDb is Ginny and Georgia wel een aanrader, al moet je van romantisch drama houden. Hier scoort de best bekeken Netflix-serie van dit moment een rating van 7,4 uit 10. Lees in dit artikel welke films en series er nog meer bijkomen in januari 2023.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.