Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Johnny Depp is Louis XV in voorproefje op eerste film sinds rechtszaak

Johnny Depp keert terug op het witte doek! Er is een eerste voorproefje vrijgegeven van zijn eerste rol sinds de rechtszaak. Maak kennis met Depp als niemand minder dan koning Louis XV.

De (roddel)bladen stonden maandenlang vol met de rechtszaak tussen Amber Heard en Johnny Depp. Ondanks dat Depp uiteindelijk zegevierde, is de soap nog lang niet voorbij.

Amber Heard moet miljoenen lappen

De rechtszaak suddert namelijk nog lelijk na. Naar verluidt moet Heard haar huidige woning verkopen om het bedrag bijeen te sprokkelen dat ze haar ex schuldig is. Ze moet hem namelijk van de rechter 10,35 miljoen dollar aan schadebetalingen betalen. Trek daar de 2 miljoen vanaf die Depp op zijn beurt aan Heard verschuldigd is, en je houdt een pittige 8,35 miljoen dollar over.

Ondertussen bracht Johnny Depp ook nog eens een album uit, waarop hij in meerdere nummers Amber Heard een trap na lijkt te geven. Je zou bijna vergeten dat er meer in het leven van de acteur speelt dan het gevecht met zijn voormalige partner.

Johnny Depp gaat weer acteren

Want dat is hij in de eerste plaats: een acteur. Terwijl zijn dochter haar opwachting maakt in een veelbelovende HBO-serie, is de Pirates of the Caribbean-acteur er zelf ook klaar voor om de draad weer op te pakken in Hollywood.

De afgelopen tijd lieten alle studio’s hem echter links liggen, gezien de rechtszaak. Het zal dus nog even duren voor je hem weer in grote blockbusters uit die hoek zijn ding zal zien doen.

Gelukkig hebben we Frankrijk nog, waar ze blijkbaar minder moeite hadden met de controverse rondom de 59-jarige acteur. Zojuist is namelijk het eerste beeld vrijgegeven van Johnny Depp in zijn eerste film sinds de rechtszaak: Jeanne du Barry.

Eerste nieuwe film: Jeanne de Barry

Dat is een dramafilm van de Franse regisseur Maïwenn Le Besco, die zelf ook een rol speelt in het liefdesverhaal.

Jeanne Du Barry vertelt het verhaal van… Jeanne du Barry, de laatste minnares van koning Louis XV. Du Barry leefde in bittere armoede en veranderde van arbeidersvrouw in courtisane en de favoriete metgezel van Louis. Ze werden verliefd en ze verhuisde naar Versailles, tot grote ergernis van het roddelende hof dat haar aanwezigheid absoluut niet kon waarderen.

Oftewel, genoeg voer voor een goede dramafilm. De rol van koning Louis XV wordt vertolkt door Johnny Depp. Productiebedrijf Why Not Productions heeft zojuist het eerste beeld vrijgegeven van de acteur in zijn nieuwe rol:

Johnny Depp eerste film na rechtszaak
👑 Depp als Louis XV (Afbeelding: Why Not Productions)

Mysterieus.

Nog even geduld

Het zal nog even duren voor we de eerste bewegende beelden van Depp als de Franse koning te zien gaan krijgen. Jeanne Du Barry komt namelijk pas uit in 2023, en zal vervolgens in Frankrijk exclusief op Netflix uitkomen in 2024. Of de streamingdienst ook in andere landen de rechten heeft gekocht, is nog niet bekend.

Nog even terug naar de regisseur en schrijver van de film: dat is dus Maïwenn Le Besco, die tevens de rol van de minnares speelt. Het is wellicht een naam die je niet veel zegt, maar je kunt het Franse megatalent onder andere kennen van The Fifth Element.

Daarin speelde ze de operazangeres Diva Plavalaguna:

EW

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.