Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

The Weeknd onthult ‘slonzige’ HBO-serie met dochter Johnny Depp

Maak kennis met The Idol, een “slonzig liefdesverhaal” over een zangeres en een cultleider met Lily-Rose Melody Depp en The Weeknd in de hoofdrollen.

Abel Tesfaye, die je waarschijnlijk kent als The Weeknd, begon 2022 op verrassende wijze door praktisch vanuit het niks Dawn FM te lanceren. Het album kwam uit op 7 januari, een periode die de meeste labels vermijden. Een gebrek aan maanden aan promotie en hype maakte de Canadese zanger goed door een berg aan videoclips te droppen. De vergelijking met Michael Jackson is snel gemaakt, niet eens enkel vanwege de stem van Tesfaye. De filmische audiovisuele manier waarop hij zijn singles uitbrengt doet sterk denken aan Jackson en Thriller.

HBO presenteert The Idol

Maar goed, terug naar The Weeknd. Na een geprezen album is het tijd voor een (hopelijk) succesvolle televisieserie, zo blijkt nu. De artiest heeft namelijk een eerste teaser-trailer gedeeld voor The Idol. Dat is een gloednieuwe serie van HBO Max. Alleen al de betrokken namen maken de show er eentje om de in de gaten te houden, zonder dat je bewegend beeld hebt gezien of dat je weet waar de serie over gaat.

The Idol is namelijk een samenwerking tussen The Weeknd en Euphoria-regisseur Sam Levinson. De hoofdrollen worden vertolkt door Lily-Rose Depp, ja, de dochter van Johnny Depp, en Abel Tesfaye zelf. The Weeknd dus. De show volgt een popzangeres die verliefd wordt op een clubeigenaar uit Los Angeles, die ook nog eens een cultleider blijkt te zijn. De eerste korte trailer belooft dan ook een prettige dosis smerigheid. Of, zoals de trailer het zelf beschrijft: “Het meest slonzige liefdesverhaal in heel Hollywood.”

Een vleugje Euphoria

Het lijkt er in ieder geval sterk op dat Sam Levinson een vleugje Euphoria naar The Idol gaat brengen. Alleen al in de negentig seconden die we te zien hebben gekregen is het duidelijk dat de nieuwe show net zo grensverleggend gaat zijn als zijn vorige hit. Drugs, wapens, orgies: het komt allemaal voorbij.

Naast de dochter van Johnny Depp en Tesfaye hebben oplettende kijkers nog een grote naam in de trailer gespot. Dan hebben we het over Jennie, bekend als lid van de wereldberoemde K-Pop-formatie Blackpink. HBO Max heeft helaas nog geen releasedatum voor The Idol bekendgemaakt, maar de trailer belooft snel meer nieuws.

Voorlopig houden we nog een slag om de arm. Het hoeft niks te betekenen, maar The Idol verloor eerder dit jaar zijn originele regisseur, Amy Seimetz (Pet Sematary). Ook hoofdrolspeelster Suzanna Son (Red Rocket) verliet het project. Ze worden vervangen door namen waar je U tegen zegt, maar hopelijk hebben de strubbelingen tijdens de productie geen negatieve impact op het eindproduct zelf.

Het is begonnen: Netflix dwingt accountdelers bij te betalen

The Weeknd gaat naar Hollywood

Abel Tesfaye maakte in 2020 al zijn ambities in Hollywood duidelijk. “Dit is de eerste keer dat ik me zelfs maar voor iets open stel, omdat ik het afgelopen decennium in dit project, The Weeknd, heb moeten investeren”, aldus de artiest tegenover Rolling Stone. “Het verteert me echt, dus ik heb geleerd om er een beetje afstand van te nemen, het een beetje te missen.”

“Ik wil gewoon filmmaker worden”, voegde de zanger eraan toe. “Ik wil geweldige cinema maken.”

De dochter van Johnny Depp

Duidelijke ambitie dus. De ondertussen 23-jarige Lily-Rose Depp is ook lekker bezig. Vorig jaar scoorde ze naast haar modellenwerk al een grote rol in onder andere Voyagers. Aan de andere kant scoort elk project waar ze de afgelopen jaren in speelde niet hoger dan een zesje op IMDb. Hopelijk betekent The Idol haar definitieve doorbraak in Hollywood, met meer grote rollen in het verschiet. We gaan het meemaken, hopelijk snel. Wordt vervolgd!

Als model is ze in ieder geval ook goed aan de weg aan het timmeren. Check bijvoorbeeld deze sensuele covershoot in Wonderland.

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.