Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 11 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Lidl en Aldi strijden om de goedkoopste mobiele airco

Met deze hittegolf gaat iedereen ineens op zoek naar een airco. Voor het klimaat zeggen we: niet zo aanstellen. Maar wil je er toch eentje hebben: bij zowel Lidl als Aldi vind je goedkope exemplaren.

Net als bij elektrische fietsen is een airco bij budgetzaken als Lidl of Aldi niet te vergelijken met gelijksoortige producten uit het A-segment. Daarbij moet gezegd worden dat de kwaliteit van onderdelen in de loop der jaren wel verbeterd is. Prima als instapmodel of bij sporadisch gebruik.

Goedkope mobiele airco bij Lidl

Lidl verkoopt op dit moment de SILVERCREST Mobiele airco 7000 BTU, met energielabel A. De airconditioner heeft een temperatuurbereik van 16 tot en met 31 graden Celsius en is geschikt voor een ruimte van 25 vierkante meter. Prima voor je woonkamer of slaapkamer dus, al is dat laatste ‘s nachts niet echt een goed idee.

SILVERCREST Mobiele airco 7000 BTU, lidl, goedkoop, betaalbaar
SILVERCREST 7000 BTU (Afbeelding: Lidl)

De mobiele airco staat bij Lidl online te koop voor 169 euro. Daarbij inbegrepen zit een 24-uurs timerfunctie en ontvochtigingsfunctie tot 50 milliliter per uur. Je krijgt twee jaar garantie. Veel goedkoper ga je er in dit segment niet snel eentje vinden.

De airconditioner bij de Aldi

Naast Lidl verkoopt ook Aldi een goedkope mobiele airco, met de sexy naam PD-8815 7000 BTU. Ook hiervoor betaal je 169 euro, maar deze jongen is online niet meer te koop.

mobiele airco, lidl, aldi, goedkoop, airconditioner, hitte
PD-8815 7000 BTU (Afbeelding: Aldi)

Wellicht vind je een exemplaar bij een van de filialen van Aldi, tussen de lingerie van Sylvie Meis.

Wat kost een nieuwe airco per dag?

Leuk en aardig, zo’n goedkope airco bij de Lidl of Aldi. Maar door de hoge energieprijzen ben je toch nog aardig wat geld kwijt. Lees dus eerst even wat airconditioning per dag kost. We hebben het uitgerekend met een exemplaar van Inventum, dat te vergelijken is met de bovenstaande mobiele airconditioners.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.