Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Hugh Jackman geeft emotioneel antwoord op terugkeer als Wolverine

Na speculatie en geruchten is Hugh Jackman er duidelijk over. Met een emotioneel betoog liet de Australische acteur deze week weten dat hij klaar is met Wolverine. Dat hoofdstuk heeft hij afgesloten.

Hugh Jackman had zich met Logan geen beter afscheid kunnen wensen. Samen met regisseur James Mangold bezorgde hij Wolverine een epische finale. Jackman wordt er met zijn 52 jaar niet jonger op, maar fans hopen nog steeds dat hij terug gaat keren als de mutant. Of het nou op het witte doek of in een Marvel-serie is.

Marvel, Wolverine en Deadpool

De timing is immers zuur: vlak nadat Jackman afscheid nam van zijn rol als Wolverine, kreeg Marvel Studios onder andere Deadpool en de X-Men weer in handen. Precies toen Wolverine zijn debuut kon maken in het Marvel Cinematic Universe, stopte Jackman met de gig die zijn leven veranderde.

Het wordt nog zuurder: Ryan Reynolds heeft tijdens een interview onthuld dat hij voor de overname door Disney het plan had om van Deadpool 3 een roadtrip-film te maken, waarin Deadpool op pad zou gaan met Wolverine.

Daar is het nu te laat voor. Jackman grapt echter nog steeds soms dat een cameo wel mogelijk zou zijn. Zoals onlangs nog, toen een fan hem tegen kwam op straat. Maar de langdurige rol, de toekomstige Wolverine? Dat zal een jongere acteur waar moeten gaan maken.

Marvel na Black Widow: alle 13 MCU-films die op de planning staan

Hugh Jackman schept duidelijkheid

Daar bestond een tijdje nog enige twijfel over. Jackman leek de deur open te laten staan voor een eventuele terugkeer. Wellicht heeft hij al van Marvel gehoord dat ze daar andere plannen hadden, want in een interview met ScreenRant is de Australische acteur er duidelijker dan ooit over.

Tijdens het promoten van Reminiscence werd hem gevraagd of hij terug zou willen keren als Wolverine. Dat hoofdstuk is nu echter duidelijk gesloten:

That’s in my past, man. Vertel het aan niemand, oké?

Laat me nog één ding zeggen. Want zoals ik al zei, er gaat geen dag voorbij waarop ik niet ongelooflijk dankbaar ben dat ik deel uitmaak van dat MCU-universum. Vooral om er aan het begin bij te zijn, en ernaar te kijken. Kevin Feige zien evolueren van assistent naar producer en maat van mij, tot waar hij nu is. Dat was de rol van mijn leven.

Dus ik wil niet dat mensen ooit het gevoel hebben dat wanneer ik zeg dat ik klaar ben, dat ik er makkelijk over denk. Het was een van de grote hoofdstukken van mijn leven.”

De duistere kant van Marvel-films: de échte superhelden worden afgezet

Fakkel

Alle ambiguïteit en mysterie is er dus wel vanaf. Jackman is er duidelijk over. Zijn tijd als Wolverine ligt achter hem. Het is klaar. Voor fans zal dat een pittige boodschap zijn, maar het huidige MCU is mede het succes dat het is doordat bekende gezichten op tijd de fakkel doorgaven, het stokje. Het is tijd voor een nieuwe generatie superhelden.

En ach, we hebben altijd nog de films met Hugh Jackman om te streamen op Disney+!

SR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.