Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 8 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Korrel zout: leaker deelt mogelijk eerste screenshot GTA 6

Hadden we nu maar GTA 6, nu we massaal thuis moeten blijven. Het perfecte moment om je helemaal te verliezen in de digitale werelden van Rockstar. Helaas gaat het nog even duren voordat de opvolger van GTA 5 gelanceerd wordt.

Gelukkig draait de geruchtenmolen gewoon door. Onlangs lieten we je al kennis maken met Project Americas. Dat is een uitgebreide beschrijving van Grand Theft Auto VI van een vermeende insider. Het kan net zo goed allemaal nep zijn, maar de details zijn overtuigend en komen overeen met wat we eerder hebben gehoord.

GTA 6 screenshot gelekt?

Daarover lees je meer in dit artikel, maar neem dat soort nieuws met een korrel zout. Tot we meer horen uit het kamp van Rockstar Games weten we officieel nog niks. Het enige concrete dat we weten is de informatie die een stemacteur heeft gelekt.

Toch is het interessant om alvast te speculeren, zeker nu er steeds meer informatie begint te lekken. Terwijl een gereputeerde journalist onlangs een aantal geruchten ontkrachtte, dient zich nu weer de volgende aan. Niet in de vorm van een vage beschrijving, maar in de vorm van een vermeend screenshot!

Vice City en Miami

De foto is gedeeld door een anoniem Twitter-account. De foto is volgens de leaker stiekem gemaakt tijdens een interne meeting, en erna uitgelekt. Zoals altijd is het beeld heerlijk vaag, waardoor het vrijwel onmogelijk is om te beoordelen of het hier om de real deal gaat.

Neem dit nieuws dus met een flinke korrel zout. Wel valt op dat het font rechtsonder lijkt op dat van GTA Vice City, en de stad op de achtergrond lijkt op Miami. Precies twee details die we vaker voorbij zien komen in geruchten. Naar verluidt gaat Rockstar met GTA 6 weer terug naar die wereld.

Timing

Maar goed: dat weten die ‘leakers’ ook, dus die kunnen daar bij het maken van neppe beelden gewoon rekening mee houden. Pas nadat Rockstar Games zelf beelden deelt zullen we zeker weten of we zojuist het eerste beeld van GTA 6 hebben gezien.

De timing zou in ieder geval niet vreemd zijn: een beroemde stemacteur gaf onlangs al toe welke rol hij in de game gaat spelen, en de website van Grand Theft Auto 6 is aan de achterkant ook al bijgewerkt. GTA 6 komt er zeker aan, maar hoe snel en in welke vorm weet niemand!

?Lees ook: GTA 6 gaat Narcos achterna: leak onthult consoles, locaties en features

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.