Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 26 mrt 2020

Gamingjournalist maakt korte metten met GTA 6 geruchten

Afgelopen week schreven we over Project Americas, een groot GTA 6 gerucht. Los daarvan dook ook steeds 25 maart als onthullingsdatum op, zonder enige onderbouwing of bevestiging.

We zeiden toen al: neem dat gerucht met een flinke korrel zout, en blijkbaar dus terecht. Het is nu immers 26 maart en we hebben nog niks van Rockstar Games vernomen. Voorlopig is er nog geen officieel woord gerept over Grand Theft Auto 6.

GTA 6

In ons artikel van eerder deze week kun je lezen wat je inhoudelijk allemaal van de game kunt verwachten, die al sinds 2012 in ontwikkeling is. Naar verluidt werkt Rockstar aan een levendige wereld, uit de jaren zeventig en tachtig, die met je meegroeit.

Auto’s die verouderen en meer waard worden, meerdere steden om te verkennen. Sterke nog, men beweert dat de Netflix Original Narcos als inspiratiebron dient voor de game!

Journalist maakt korte metten met gerucht

Maar goed, voor nu focussen we even op de onthulling van GTA 6. Kotaku’s Jason Schreier heeft namelijk op Twitter een appeltje geschild met de release-geruchten. Schreier werkt voor de gereputeerde gaming-site Kotaku, en is zo’n beetje de bekendste insider binnen de gaming-industrie.

De beste man heeft een boek geschreven over de ontwikkeling van veel beroemde games, en weet op Kotaku geregeld grote scoops te brengen. We hebben het hier dus niet over een vaag en anoniem Twitter-account dat informatie lekt. Dit is een gereputeerd journalist die weet waar hij het over heeft.

Op Twitter laat hij weten dat we deze maand geen aankondiging hoeven te verwachten. Al die geruchten dat we eind maart kennis gaan maken met GTA 6 zijn dus hoogstwaarschijnlijk complete onzin.

Geen PS5 exclusive

Ook gaat hij in op het sterk aanhoudende gerucht dat Grand Theft Auto 6 een tijdelijke PS5 exclusive zal zijn: volgens Schreier is dat “nonsense”. Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten voor diehard fans, al kunnen we er niet omheen dat een onthulling dichterbij komt. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende domeinnamen rondom GTA 6 de afgelopen weken bijgewerkt.

Wordt vervolgd, maar voorlopig zullen we nog even geduld moeten hebben.

Reageer op artikel:
Gamingjournalist maakt korte metten met GTA 6 geruchten
Sluiten