Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 5 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Daar gaan we weer: GTA 6 wordt volgens leaker snel aangekondigd

Volgens een leaker komt GTA 6 sneller dan we denken. Het zoveelste gerucht, maar de timing zou allesbehalve gek zijn.

We hebben al acht jaar geen nieuwe Grand Theft Auto meer gehad. Een flink contrast ten opzichte van pakweg vijftien jaar geleden, toen we alleen al op de Playstation 2 maar liefst drie Grand Theft Auto’s kregen.

Veel GTA de komende tijd

Toch ziet de komende tijd er druk uit voor Rockstar Games. Er komt een remaster aan van drie klassieke delen uit de franchise, GTA III, San Andreas en Vice City. Waardoor de games ook opeens speelbaar zullen zijn op de Nintendo Switch. Lekker op de bank of onderweg door San Andreas scheuren, wat wil je nog meer?

Nou, een hoop. GTA 5 voor de next-gen consoles is helaas uitgesteld naar volgend jaar, en GTA 6 is alle geruchten en speculatie ten spijt nog steeds niet aangekondigd.

Een hoop Grand Theft Auto dus de komende tijd. Het zou dan ook opmerkelijk zijn als Rockstar Games toch nog dit jaar de aandacht gaat vestigen op Grand Theft Auto 6.

GTA 6 in november

Toch beweert een leaker genaamd ThatSoBold op Instagram dat het bedrijf exact dat van plan is. Het account deelt met zijn bijna 100.000 volgers allerlei entertainment-nieuws, waaronder dus details die vermeende bronnen binnen de industrie hem of haar melden.

Volgens ThatSoBold is Rockstar Games zich voor aan het bereiden om Grand Theft Auto VI aan te gaan kondigen in november. Als dat klopt, met de nadruk op ‘als’, dan zou dat betekenen dat we waarschijnlijk in 2023 met de game aan de slag kunnen.

Miami

GTA 5 en Red Dead Redemption 2 kwamen namelijk ook twee jaar na hun aankondiging uit. Verder weet het account te melden dat GTA 6 zich in Miami af gaat spelen en dat de map van de game drie keer zo groot wordt als die van GTA 5. Bovendien gaat de map evolueren, net zoals in Fornite en andere Battle Royale-games.

Maar goed, dat konden wij je ook wel vertellen. GTA Online is een reusachtige cash cow. Een toekomstbestendige dynamische basis leggen voor die modus zal dan ook qua map erg belangrijk zijn voor GTA 6.

Korrel zout, maar toch

Neem dit gerucht vooral met een korrel zout. Hoewel ThatSoBold vaker op accurate wijze informatie heeft gelekt, is het ook vooral een sensationeel Instagram-account dat van alles het internet op slingert.

Maar toch, maar toch. De Grand Theft Auto Trilogy die eraan komt kan ook aangekondigd of zelfs meteen gedropt worden tijdens een evenement waarbij Rockstar dan vervolgens alvast een voorproefje geeft op GTA 6. Zo kan er voor beide games hype gecreëerd worden. Zo van: terwijl je wacht op deze veelbelovende game (GTA 6), kun je alvast aan de slag met dit zoethoudertje (de trilogie).

Ach ja, voorlopig blijft het bij speculatie en vele geruchten. Reken dus nergens op. We zitten al in oktober, dus we gaan er snel achter komen of het ook dit keer om pure lariekoek gaat. Lees in de tussentijd ook meer over de nieuwe GTA die allesbehalve lariekoek is:

Terug naar San Andreas: Grand Theft Auto Trilogy is gelekt en komt snel

CB

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.