Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Terug naar San Andreas: Grand Theft Auto Trilogy is gelekt en komt snel

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition is gespot in een Zuid-Koreaanse database. We gaan nog dit jaar terug naar San Andreas!

De nieuwe Grand Theft Auto die we allemaal willen spelen, is natuurlijk GTA 6. We moeten het al acht jaar met de wereld van Los Santos doen. Elk hoekje, elke easter egg kennen we ondertussen wel.

Drie nieuwe GTA’s?

Toch gaan we nog meer bekend terrein verkennen, voor GTA 6 op onze deurmat valt. Het is immers wel duidelijk dat de opvolger van Grand Theft Auto V nog wel enkele jaren op zich gaat laten wachten.

Gelukkig komt er dit jaar toch een nieuwe GTA uit. Drie zelfs, om precies te zijn. In augustus kwam het nieuws naar buiten dat Rockstar Games aan een verzameling van geremasterde klassieke Grand Theft Auto-titels werkt.

Dan hebben we het over: GTA Vice City, GTA III en GTA San Andreas.  Het ging niet om een slap gerucht. Een gereputeerde journalist van Kotaku had meerdere bronnen gesproken over het project. Maar toch, je blijft gezond sceptisch.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition

Toch blijken die drie games echt terug te gaan komen. Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition is namelijk gespot in een database van het Zuid-Koreaanse GRAC. Een overheidsinstantie die spellen van een leeftijdsrating voorziet.

Dat is doorgaans een solide bewijs dat een game binnenkort aangekondigd en uitgebracht gaat worden. Dergelijke stoffige databases van overheidsinstanties zijn dikwijls de manier waarop we voor het eerst kennismaken met onaangekondigde games.

Volgens Kotaku had Rockstar Games de trilogie op de planning staan voor oktober, maar naar verluidt komt de remaster nu in november uit. Dan kun je de nostalgische games gaan spelen op de Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X, Xbox Series X, Xbox One en de Nintendo Switch. PC en smartphones volgen dan in 2022.

Het zou fantastisch nieuws zijn. Sure, we kennen de games al, maar de next-gen versie van GTA V is uitgesteld tot volgend jaar. Maart, om precies te zijn. In de tussentijd opnieuw in bijvoorbeeld San Andreas duiken met verbeterde graphics zou een fantastische zoethouder zijn.

Nieuwe dimensie: de Nintendo Switch

Vooral op de Nintendo Switch. Portable op de bank rondscheuren met de geliefde soundtrack van Vice City is alleen al een flink prijskaartje waard. Daarover gesproken: waar blijft onze Switch-versie van het ondergewaardeerde Chinatown Wars?

Maar goed, laten we niet te hard van stapel lopen. Rockstar Games moet Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition nog officieel aankondigen. Wordt waarschijnlijk snel vervolgd!

Wanhopige fans spotten grote hint GTA 6 in nieuwe trailer GTA 5

Kotaku

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.