Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: keiharde Nederlandse misdaadfilm Forever Rich

Forever Rich staat eindelijk op Netflix! Een meedogenloze misdaadfilm van Nederlandse bodem.

De zomer is voorbij, oktober is begonnen. Naast guur weer betekent dat ook een hoop nieuwe films en series die op Netflix zijn gedropt. In dit overzicht hebben we voor je op een rijtje gezet wat er onder andere op 1 oktober naar de streamingdienst is gekomen.

Forever Rich: Nederlandse misdaadfilm

Voor nu zoomen we even in op één specifieke original: Forever Rich. Een misdaadfilm die sowieso al het checken waard is, maar nog een beetje extra doordat het een Nederlandse productie is.

De eerste Nederlandse Netflix-film is het net niet. Het blijft echter een vrij uniek gebeuren, Nederlandse speelfilms die voor een internationaal publiek worden uitgebracht. En tussen de Sex Educations en Stranger Things komen te staan. Onwerkelijk, zou je bijna willen zeggen.

Het zal vanzelf gaat wennen, want Netflix investeert flink in lokale producties. Forever Rich is één van de eerste Nederlandse resultaten van die strategie, en staat vanaf nu op de streamingdienst.

Vernederende overal

Het is een misdaadfilm over een Nederlandse rapper, genaamd Richie. Zijn carrière gaat keihard. Sterker nog, hij staat op het punt om de grootste rapper van het land te gaan worden. Wanneer hij zich gereed maakt voor zijn zoveelste optreden, wordt zijn leven vanuit het niks op zijn kop wordt gezet.

Richie wordt namelijk overvallen door een groep tieners, die hem met wapens bedreigen en zijn dierbaarste bezit stelen: een peperduur horloge. Helaas houdt het daar niet mee op. De meedogenloze overvallers hebben het allemaal gefilmd en op het internet gezet.

Opeens dreigt de reputatie van Richie in duigen te vallen. Dan begint Forever Rich pas echt, zo beloven de makers. De eerste volledige trailer beloofde al een kat-en-muis spel waar je U tegen zegt. Die mag je vanaf nu dus zelf gaan ervaren, op Netflix.

Oordeel zelf: nu op Netflix

Shady El-Hamus heeft de regie van de Original in handen, die eerder al een Gouden Kalf won met de film Nightshade. Hij schreef Forever Rich samen met Jeroen Scholten van Aschat. Samen leverden ze eerder al de Nederlandse film De Libi af.

Helaas zijn er nog geen recensies van Forever Rich te vinden. De film staat nog maar net op Netflix, dus voorlopig zul je zelf een oordeel moeten vellen: is de misdaadfilm een visitekaartje waar Nederland trots op kan zijn, of kunnen internationale abonnees beter niet de film aanklikken?

Over Nederlandse Netflix Original-films gesproken: deze maand komt ook De Slag om De Schelde naar de streamingdienst. Daarna is Dirty Lines het volgende veelbelovende Nederlandse project. Daarover lees je hier meer:

Nederlandse Netflix-film Dirty Lines zoekt jou en andere figuranten

Nu op Netflix: keiharde Nederlandse misdaadfilm Forever Rich
🔥 (Afbeelding: Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.