Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanhopige fans spotten grote hint GTA 6 in nieuwe trailer GTA 5

Arme GTA-fans. Het was afgelopen vrijdag precies acht jaar geleden dat Grand Theft Auto V uit kwam. Wanhopig stortten ze zich op een opvallend nummerbord uit de nieuwste trailer voor GTA 5 Enhanced Edition. Een hint naar GTA 6?

In het PS2-tijdperk zouden we dan ondertussen alweer drie nieuwe GTA’s hebben gehad.

GTA 5 Enhanced Edition

Maar ja, games worden steeds grootser, mooier en vooral duurder. Daardoor duurt en duurt het maar en komt GTA 6 voorlopig nog niet uit. Sterker nog, zelfs de nextgen-versie van GTA 5 voor de PS5 en Xbox Series X is uitgesteld naar 2022.

Dat we nog een keer naar Los Santos op onze nieuwe consoles konden gaan was al een schrale troost, maar zelfs dat is blijkbaar te veel gevraagd. Dat sommige fans een beetje wanhopig worden, is nog een understatement.

Pas bestormdee een gamer zelfs het podium van een Duitse spelshow om naar GTA 6 te vragen. Ook zijn de meest diehard GTA-spelers ondertussen ervaren amateur-detectives geworden. Tot het punt dat zelfs het kleinste detail driedubbel geanalyseerd wordt en er bijzonder creatieve conclusies worden getrokken.

Het GTA-probleem: ex-baas Playstation waarschuwt voor PS5-games

GTA 6-hint gespot?

Ook afgelopen week was het weer raak. Een YouTuber heeft namelijk een opvallend detail gespot in de laatste trailer voor GTA 5 Enhanced Edition. Het gaat om het onderstaande screenshot, en dan in het bijzonder de nummerplaat die te zien is:

Wanhopige fans spotten grote hint GTA 6 in nieuwe trailer GTA 5
🎮 (Afbeelding: Rockstar Games)

Daarop valt te lezen: “6ISAL890”. Oftewel, “6 is a late 90’s.” Men ging wild op sociale media, want is Rockstar Games nu aan het hinten naar se setting van Grand Theft Auto VI? Betekent dit dat GTA 6 zich af gaat spelen in de late jaren negentig?

Door  het Miami uit de jaren negentig scheuren zou ontzettend tof zijn, maar neem dit nieuws vooral met een korrel zout. Het is de zoveelste keer dat fans flinke conclusies verbinden aan een vrij willekeurig detail.

Hoe willekeurig?

De grote vraag is hoe willekeurig. De kans is enorm dat dit nummerbord gewoon random is. Aan de andere kant: Rockstar Games is een megabedrijf en er kijken miljoenen mensen naar deze trailers. Laat je dan echt een nummerbord in de trailer zitten dat super toevallig zo gelezen kan worden?

Voorlopig zullen we geen antwoord op deze vragen krijgen. Bovendien speelt GTA 6 zich naar verluidt in meerdere decennia af, met veranderende steden. Dus wie weet is 1998 slechts het beginpunt.

Vooralsnog blijft het bij pure speculatie. Pas over enkele jaren gaan we ontdekken of dit nummerbord een eerste hint of pure willekeur was, als we deze gamingjournalist moeten geloven.

Eindelijk écht GTA 6-nieuws: grote gamejournalist bevestigt plannen

Twitter

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.