Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Nieuw op Netflix: 13 films die je nu kunt streamen, van horror tot oorlogsfilms

Netflix heeft oktober weer afgetrapt met een flinke lading ‘nieuwe’ films. Bioscoopfilms of blockbusters van andere studio’s die tijdelijk op Netflix te streamen zijn.

Nieuwe films op Netflix

We zetten dertien aanraders voor je op een rijtje. Van horrorfilms voor Halloween tot Oscar-klassiekers die je gezien moet hebben.

The Conjuring

Halloween nadert rap. Daardoor was het even schrikken toen Netflix eind september opeens een aantal horrorklassiekers schrapte. Gelukkig krijgen we daar The Conjuring voor terug, een geprezen film van Aquaman-regisseur James Wan. Het is 1971, en een gezin verhuist naar een vervallen landhuis. Een landhuis wat uiteraard niet geheel verlaten is.

Dark Shadows

Ben je wat minder van de horror maar heb je wel trek in de Halloween-sfeer? Dan is Dark Shadows een aanrader, een komedie van Tim Burton met Johnny Depp in de hoofdrol als vampier. Een vampier die in 1972 opeens uit zijn graf wordt bevrijd, na twee eeuwen.

Saving Private Ryan

Saving Private Ryan heeft al meermaals op Netflix gestaan, maar toch zij we het je verplicht ‘m weer te noemen. Deze dijk van een oorlogsfilm is namelijk weer terug. Met een 8.6 op IMDb en een solide plek in praktisch elk lijstje met de beste films aller tijden zal Steven Spielberg je niet teleurstellen.

Fight Club

Over de beste films aller tijden gesproken: ook Fight Club is terug. Een kantoormedewerker leidt aan slapeloosheid, en wordt door zijn arts doorverwezen naar praatgroepen. Zo komt hij uiteindelijk aan de praat met Tyler Burden, een excentriekeling die er hobby’s op na houdt die het daglicht niet kunnen verdragen. Verder gaan we je niks verklappen, dit is een film die je simpelweg moet ervaren. Een van de beste films van de afgelopen decennia.

Two Weeks Notice

Lucy Nelson is eigenlijk een advocate, maar haar rijke baas behandelt haar meer als een persoonlijk hulpje. Ze regelt zijn kleding, helpt hem met zijn scheidingen: dat soort werk. Op een dag is ze er klaar mee en besluit ze ontslag te nemen, met alle gevolgen van dien. Een romantische komedie met Hugh Grant. Oftewel, je weet precies wat je gaat krijgen. Verstand op nul en wegzwijmelen maar.

Ocean’s Eleven-trilogie

Na de blabbered vrouwelijke reboot is het tijd om weer eens een Ocean’s-marathon te houden. Netflix helpt je door sinds begin deze maand de drie originele delen aan te bieden. Steven Soderbergh zet een misdaadfilm en overval-thriller neer waar de La Casa de Papels van tegenwoordig nog wat van kunnen leren.

No Country For Old Men

Ethan Coen levert dit jaar voor het eerst een film af zonder zijn broer, Joel. Tot het zover is kun je met No Country For Old Men nog eens ervaren waarom het duo zo geliefd is. Tijdens de jacht stuit Llewelyn Moss op een mislukte drugsdeal. Zijn buit? Twee miljoen dollar, maar een psychotische huurmoordenaar zit ‘m al snel op de hielen.

Mr. & Mrs. Smith

Ah, simpelere tijden. Brad Pitt en Angelina Jolie die nog tegenover elkaar spelen zonder het scheidingsdrama die zich sindsdien heeft voltrokken. In 2005 waren ze nog Mr. en Mrs. Smith, twee huurmoordenaars die dat niet van elkaar weten maar wel opeens de opdracht krijgen om elkaar uit te schakelen.

Pet Sematary

Even terug naar Halloween. De Stephen King-klassieker Pet Sematary werd namelijk vlak voor de pandemie verfilmd, en staat sinds deze week op Netflix. Een dierenbegraafplaats blijkt een duister geheim te verbergen, maar de film zelf ook: een magere 5.9 op IMDb belooft niet veel goeds. Ach, het even aanklikken en uitproberen is een kleine moeite.

Just Mercy

Het grote publiek zal Michael B. Jordan vooral van zijn Marvel-rol kennen, in Black Panther. Toch is het ook de moeite waard om Just Mercy op te zoeken op Netflix. Daarin speelt hij een jonge advocaat die besluit om onterecht veroordeelde gevangenen te gaan helpen. Daarbij stuit hij echter helaas al snel op verbeten racisme en een politiek steekspel. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

Darkest Hour

Bij Netflix houden ze van een goede oorlogsfilm. Onlangs verscheen een topper over het geheime leger van Churchill, verderop in oktober komt De Slag Om de Schelde naar de streamingdienst en nu kun je ook Darkest Hour streamen. Een dijk van een film waarin Gary Oldman zich transformeert tot Winston Churchill. Een dramafilm die je lang bij zal blijven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.