Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlander zet 24-karaats Nintendo Wii van Britse koningin te koop

Voor de doorsnee gamer is het bemachtigen van de Playstation 5 al moeilijk genoeg, maar sommige verzamelaars gaan nog verder. Die willen elke variant van oude gameconsoles hebben, hoe zeldzaam dan ook. Zoals de 24-karaats Nintendo Wii van Koningin Elizabeth.

Sony, Nintendo, Microsoft: elke gamefabrikant maakt speciale varianten en edities van consoles. Denk bijvoorbeeld aan de recente Animal Crossing-versie van de Nintendo Switch, of de ronduit iconische Pikachu-variant van de Nintendo 64.

24-karaats Nintendo Wii van Queen Elizabeth

De ene variant is zeldzamer dan de andere. Het is dan ook toepasselijk dat één van de zeldzamere in handen is van Donny, een Nederlander die de website consolevariations.com runt. De ‘ultieme console-database’, zoals ze zichzelf noemen.

Daarop worden alle varianten van gameconsoles bijgehouden, van de minstzeldzame tot peperdure exemplaren waar er maar eentje van bestaat. Zoals de 24-karaats gouden Nintendo Wii van Queen Elizabeth.

In 2009 besloot uitgeverij THQ om als PR-stunt een gouden Wii naar Buckingham Palace te sturen. Een cadeautje voor de koningin, ter ere van de lancering van Big Family Games. Een belabberde minigame-verzameling die iedereen snel weer is vergeten.

Nederlander zet 24-karaats Nintendo Wii van Britse koningin te koop
De Wii (Afbeelding: Console Variations / eBay)

Op onderzoek uit

De kans dat Koningin Elizabeth er zelf een potje op heeft gespeeld was al klein, maar sindsdien vragen verzamelaars zich al jaren af waar de zeldzame Wii gebleven is. Twee jaar geleden ging YouTube-kanaal People Make Games op onderzoek uit.

Zij kwamen tot de ietwat teleurstellende conclusie dat de speciale Wii destijds gewoon direct weer retour is verzonden naar THQ. De koningin laat zich niet gebruiken voor marketingstunts. THQ ging vervolgens in 2012 failliet. Een ex-werknemer kreeg de console in handen. Fast forward naar negen jaar later, en de Nederlandse Donny heeft de 24-karaats console in handen.

Drie ton op eBay

De beste man heeft de uiterst zeldzame console nu op eBay gezet, met het pittige prijskaartje van 300.000 dollar. Voor die prijs hoef je niet eens meer te bieden en kun je de normaal witte console direct bemachtigen.

Als iemand weet wat je voor zo’n console kunt vangen, dan is het wel iemand die een website runt over zeldzame console-varianten. De Wii in kwestie is overigens niet geheel puntgaaf. Blijkbaar heeft iemand in de afgelopen twaalf jaar er daadwerkelijk mee gespeeld. Jammer dat het niet Elizabeth zelf was…

Zoek je zolder maar af: de 8 meest waardevolle LEGO sets ooit

Nederlander zet 24-karaats Nintendo Wii van Britse koningin te koop
💰 (Afbeelding: Console Variations / eBay)
Nederlander zet 24-karaats Nintendo Wii van Britse koningin te koop
💰 (Afbeelding: Console Variations / eBay)

CVeBay

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.