Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Kleding 28 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Studio subtl: hét duurzame mannenmerk van eigen bodem (+winactie)

Als we in dit tempo doorgaan, gaat onze aarde het niet lang volhouden. Het is tijd om echt duurzame keuzes te maken. Dat geldt voor onze politieke leiders, maar ook jij kan je steentje bijdragen. Duurzaamheid begint bij jezelf en iedere keuze die je maakt heeft daar invloed op. Ook welke kleding je in je garderobe hangt. Gelukkig is er nu studio subtl.

Dit nieuwe premium mannenmerk is er om jou stijlvol te kleden, maar dan wel zonder de aarde onnodig te belasten. Studio subtl heeft duurzaamheid tot in elk detail doorgevoerd. Dat is ook hard nodig, want ondanks vele goede initiatieven is kleding in de praktijk een stuk minder duurzaam dan veel mensen denken. Jorn van het Hof bewijst dat het ook anders kan. Een jaar geleden nam hij ontslag en ruilde zijn marketingbaan in voor een nieuwe uitdaging.

Maak kennis met studio subtl

In totaal is Jorn al bijna anderhalf jaar bezig om studio subtl op te zetten. In die tijd is hij vooral bezig geweest met het selecteren van de juiste fabrieken, partners en stoffen. Studio subtl is het eerste klimaatpositieve merk, dus iedereen die betrokken is bij de productie, moet duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. “Slechts bij minimaal gebruik van duurzame materialen mag een merk al over duurzaamheid spreken. Dat patroon wil ik doorbreken door een kledinglijn te introduceren die tot in elk detail duurzaam is,” aldus Jorn van het Hof.

studio subtl
De Oporto. (Afbeelding: studio subtl)

Deze zoektocht en al het harde werk dat daarbij kwam kijken, heeft geleid tot de eerste collectie van studio subtl. Deze collectie is gemaakt in Portugal met partners die allemaal GOTS gecertificeerd zijn. Dit is een internationaal keurmerk dat eisen stelt aan zowel de productie van de vezels, als de verdere verwerking ervan. Hierbij wordt vooral naar milieu gekeken, maar ook naar arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon. Een eerlijk product dat beter is voor de wereld.

Beter voor de wereld en voor jezelf

Zo is er in het gehele proces geen plastic gebruikt en wordt de kleding verzonden in verpakkingen van gerecycled karton. De beperkte uitstoot die de productie met zich meebrengt wordt ook nog eens met een factor 1,5 gecompenseerd. Dit wordt gedaan in projecten die structureel voor een lagere uitstoot zorgen. Door dit alles is studio subtl onderaan de streep het eerste klimaatpositieve mannenmerk.

studio subtl
De Nova. (Afbeelding: studio subtl)

Al deze aandacht is goed voor onze wereld, maar ook voor jou. Ieder kledingstuk van studio subtl is van de hoogste kwaliteit. Dat voel je wanneer je het draagt en je weet zeker dat het lang mooi blijft. Vooral als je gebruik maakt van deze care hacks die ze voor je op een rij hebben gezet. Zo kun je nog langer genieten van de stijlvolle kleding van studio subtl.

Winnen

Zie je het wel zitten om je garderobe duurzamer te maken? Check dan hier de gehele collectie, of doe mee aan onze winactie. We mogen namelijk een aantal kledingstukken weggeven. We hebben de Oporto, Nazaré en Nova voor je liggen. het enige wat je hoeft te doen om kans te maken is @studiosubtle en @Mannersnl volgen op Instagram. Laat ons vervolgens in een DM weten dat je mee wil doen en welk kledingstuk je graag zou willen winnen. Vergeet daarbij niet om ook je maat te vermelden.

studio subtl
De Nazaré. (Afbeelding: studio subtl)

Wil je meer weten over studio subtl of de gehele collectie zien, klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.