Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 feb 2023
Leestijd: 5 minuten

Beste Super Bowl-trailers op een rij: maak kennis met de nieuwe Batman

Afgelopen weekend vond de Super Bowl weer plaats. Voor filmliefhebbers betekent dat één ding: een vrachtlading aan grote nieuwe trailers voor aankomende blockbusters. We zetten ze voor je op een rijtje, van de terugkeer van Indiana Jones tot de nieuwe Batman!

De Super Bowl is welk jaar weer een intrigerend evenement, ook als je niks met de sport hebt. Hoe de wedstrijd tussen de Kansas City Chiefs en de Philadelpha Eagles ook af zou gaan lopen, als filmliefhebber weet je dat je op een spectaculaire lading aan nieuwe trailers kunt rekenen.

De beste Super Bowl-filmtrailers

Filmstudio’s pakken elk jaar weer uit. Met 110 miljoen kijkers is de Super Bowl immers hét moment om je blockbuster (verder) te onthullen. 110 miljoen potentiële bioscoopbezoekers. Afgelopen weekend zetten we al de beste reclames voor onder andere Budweiser voor je op een rijtje. Nu zijn de tofste bioscooptrailers aan de beurt. Van de nieuwe Batman tot Marvel: dit waren de beste trailers tijdens Super Bowl LVII.

Creed III

Michael B. Jordan is terug als Adonis Johnson in Creed 3. Dit keer moet hij het zonder Rocky Balboa stellen, Sylvester Stallone dus. Sterker nog, de derde film in de bokstrilogie is zelfs het regiedebuut van de 36-jarige Jordan. Dit keer neemt de bokskampioen het op tegen een bekende uit zijn verleden: de ambitieuze Damian Anderson, gespeeld door Jonathan Majors, de nieuwe Thanos van Marvel. Creed 3 komt op 3 maart uit.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Over Marvel gesproken: Jonathan Majors gaat op 17 februari zijn debuut als Kang maken op het witte doek. Dé grote volgende schurk van Marvel Studios, en het begin van Phase 5 van het MCU. Tijdens de Super Bowl werd Ant-Man and the Wasp: Quantumania kort gepromoot middels een samenwerking met Heineken. Op naar 17 februari, want tot nu toe zijn critici zeer enthousiast over de nieuwe Marvel-film.

Scream IV

Scream is weer helemaal terug. Op 10 maart komt het zesde deel uit de horrorfranchise uit. Dit keer heeft Ghostface het gemunt op Manhattan. Opnieuw zullen de Carpenter-zussen moeten vechten voor hun leven. Dankzij Wednesday kan Paramount waarschijnlijk op een groter publiek dan voorheen rekenen, want één van die zusjes wordt gespeeld door Jenny Ortega. Een feit waar de trailer geen geheim van maakt.

65

Met recente uitschieters als White Noise en House of Gucci profileert Adam Driver zich de laatste jaren vooral als een uitzonderlijke drama-acteur. Met 65 gaat hij vanaf 10 maart bewijzen dat hij ook niet vies is van een popcorn-blockbuster. Nadat ze 65 miljoen jaar geleden op de aarde crashen, moeten twee overlevenden zich een weg zien te banen door onbekend terrein. Terrein vol prehistorische gevaren, waaronder dinosaurussen. Van de schrijvers van A Quiet Place, met Spider-Man-regisseur Sam Raimi aan boord als producent.

Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves

Tussen al het trailer-geweld van de afgelopen weken zou je bijna vergeten dat er ook nog een Dungeons and Dragons-film aankomt. Hopelijk leveren decennia aan roleplaying-succes ook een vermakelijke fantasy-film op. Met Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page en Hugh Grant als cast gaat het in ieder geval niet aan het acteertalent liggen. We gaan er vanaf 31 maart achter komen!

AIR

Matt Damon en Ben Affleck spelen de hoofdrol in AIR, een dramafilm over de legendarische schoenverkoper Sonny Vaccaro, en hoe hij Nike leidde in de jacht op de grootste atleet in de geschiedenis van het basketbal: Michael Jordan. Affleck speelt overigens niet alleen een grote rol in deze Amazon Studios-film, maar staat ook aan het roer als regisseur. AIR komt uit op 5 april.

Fast X

De Fast and Furious-franchise komt bijna tot een einde. Eerst worden we nog getrakteerd op Fast X, de op een na laatste film. De Fast-familie moet het dit keer opnemen tegen Dante, gespeeld door Jason Momoa. Hij zint al op wraak sinds de Rio De Janeiro-overval die we te zien kregen in Fast Fiveall the way back in 2011. Ach, wat moeten je nog vertellen? Je weet precies wat je kunt verwachten: actie die met elke film steeds absurder wordt. Fast X komt uit op 19 mei.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

James Gunn is sinds een tijdje de nieuwe CEO van DC Studios, maar toch staat er nog één Marvel-film van zijn hand op de bioscoopagenda. Dan hebben we het natuurlijk over de grote finale van de Guardians of the Galaxy-filmtrilogie. Je favoriete superheldenteam is terug voor een laatste avontuur. Hopelijk een waardig afscheid. Je kunt nog even tissues in gaan slaan, want Guardians of the Galaxy Vol. 3 komt pas op 5 mei uit.

Transformers: Rise of the Beasts

De Transformers-films zijn al jaren een zeer effectief vehikel om nieuwe automodellen te promoten. Voor de nieuwe Super Bowl-trailer van het aankomende Rise of the Beasts slaat Paramount dan ook de handen ineen met Porsche. De Porsche 911 Carrera RS 3.8 speelt namelijk een belangrijke rol in de film, die zich overigens in de jaren negentig afspeelt. Op naar 9 juni!

The Flash (en Batman!)

Kijk, dit is nou dé trailer waar we op zaten te wachten. Ezra Miller was de laatste tijd vooral op zeer controversiële wijze in het nieuws, maar DC heeft hem nog één keer nodig om het hele DC Universe te rebooten. Dat gaat gebeuren met deze film, waarin de fastest man alive terug in tijd reist om bepaalde zaken te veranderen, met grote gevolgen voor de toekomst. Oftewel: een hoop tijdreis-spektakelwerk, en een nieuw begin voor de DC-films van James Gunn. En, nog belangrijker: deze Super Bowl-trailer toont ons de eerste beelden van Michael Keaton als Batman! The Flash komt uit op 19 juni.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Na meer dan veertig jaar speelt Harrison Ford voor de allerlaatste keer Indiana Jones, in Indiana Jones and the Dial of Destiny. De 80-jarige acteur kan dankzij deaging-technologie nog rondrennen als een jonge archeoloog. De nieuwste trailer voor de film schotelt ons niet alleen Ford voor, maar ook Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones en Mads Mikkelsen. Een goedgevulde cast, die ons hopelijk gaat imponeren vanaf 30 juni.

The Guardian

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.