Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 16 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

6 acteurs in superheldenfilms die voor hun mentale problemen uitkomen

Het feit dat je een superheld (of schurk) speelt, betekent niet dat je meteen immuun bent voor mentale problemen. Dat onderstrepen deze acteurs, die aangeven dat ‘genoeg’ écht ‘genoeg’ is. Dan ben je sowieso al een superheld. Nieuw in de rij is Ezra Miller, die is gecast als The Flash.

Natuurlijk is het nodig om enige discrepantie te stellen. Het zijn superhelden, maar de druk op deze mensen, acteurs, kan gewoon te veel worden. Net zoals bij iedere sterveling. Het is nog altijd een taboe, daarom is het zo goed dat grote sterren er openlijk voor uitkomen.

De druk van Hollywood

Het doet niets af aan het feit dat de druk op de acteurs slopend kan zijn. Een aantal acteurs heeft dat ook aangegeven en voor Heath Ledger is het zelfs te veel geworden. Laten we hopen dat deze zes superheldenacteurs je inspireren om te praten over je problemen.

1. Tom Holland – Spider-Man

Tom Holland heeft op Instagram aangegeven dat social media hem echt opbreken en mentale problemen veroorzaken. Hij vindt het prettiger om even zijn eigen moment te pakken. Spider-Man gaat dus even in ruststandje.

2. Ezra Miller – The Flash

Dit is een extreem geval. Ezra Miller is namelijk helemaal losgegaan. De acteur werd gecast als Barry Allen en is dus de The Flash in de DCEU van Warner Bros. Maar hij werd meerdere keren aangehouden in Hawaii voor onder andere inbraak. Wat dit betekent voor zijn rol als The Flash is onbekend, hoewel hij wel reshoots heeft gedaan deze zomer. In een statement, namens zijn/haar management, geeft Miller aan dat zijn daden onvergefelijk zijn.

mentale problemen the flash
Hij rent vast snel na een inbraak

“Na een periode van een intense crisis snap ik nu dat ik moet dealen met complexe mentale problemen. Daarom ben ik begonnen met een behandeling. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan de personen die ik verontrust heb. Ik berust me op het feit dat ik nu het nodige werk kan doen om weer geestelijk gezond, veilig en productief kan zijn.”

3. Ryan Reynolds – Deadpool

Iemand bij wie je niet zo snel mentale problemen verwacht, is Ryan Reynolds. Maar ook hij moet dealen met angstaanvallen, ook al hangt hij met andere superhelden. Deadpool geeft hem een uitlaatklep, maar dat wil niet zeggen dat hij met enig gemak de filmset op stapt. Dat geeft hij ruiterlijk toe in dit korte interview op YouTube.

4. Jared Leto – Morbius / Joker

Als je het hebt over ‘method actors’ (personen die volledig in de huid kruipen van een personage), dan loopt Jared Leto vooraan de polonaise. Het zorgde ervoor dat hij echt moeite had om zijn rollen los te laten. Zijn remedies waren muziek maken met Thirty Seconds to Mars én gewoon zijn telefoon laten liggen. Want mindfulness is volgens hem een goede oplossing. Zoek zen, dus.

joker, jared leto, suicide squad
(Afbeelding: Warner Bros.)

5. Heath Ledger – Joker

Helaas is het Heath Ledger als Joker niet zo goed afgegaan als bovenstaande superhelden. De Australische acteur heeft zichzelf de das omgedaan in 2008. Naar verluidt vanwege een overdosis aan medicatie. Door zijn rol als Joker kreeg hij alsnog postuum prijzen, waaronder een Oscar voor beste bijrol. Wat hem dreef richting zijn beslissing, blijft gissen. Feit is dat hij mentale problemen had overgehouden na zijn extreme acteerprestatie in The Dark Knight.

Health Ledger the joker
De meest briljante Joker ooit

6. Chris Evans – Captain America

Ook Chris Evans is open over zijn mentale problemen, die zich vooral uiten in angsten. In dit interview vertelt hij erover en deelt hij tips om ermee om te gaan.

chris evans, anxiety, captain america, angstaanvallen, angsten
Chris Evans (Afbeelding: Marvel)

Mocht je zelf dealen met wat problemen in je hoofd, zoals deze superhelden of schurken, schuw niet om af en toe met de juiste mensen/vrienden te spreken. Het helpt echt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.