Stijn Kuster
Stijn Kuster Architectuur 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Een kijkje in ‘s werelds meest luxe strafkamp waar detox centraal staat

Detox, je gelooft erin of niet. In de Zwitserse wellness Chenot Weggis Palace nemen ze het in ieder geval erg serieus en kun je jezelf in een week ‘diep zuiveren en ontgiften’. Liefhebbers van lekker eten zouden het een strafkamp noemen, te weten dat je slechts 850 kcal (kilocalorieën) per dag aan voeding krijgt.

Hoewel zeker niet alle wetenschappelijke onderzoeken positief zijn over detoxen (ontgiften), stelt de wellness dat er allerlei gezondheidsvoordelen zitten aan hun manier van ‘behandelen’. Feit is dat zeven dagen op een totaal andere manier leven de sleur doorbreekt en een einde maakt aan je (ongezonde) gewoontes.

Chenot Weggis Palace in Zwitserland

In de detox-wellness zit je zeven dagen intern en krijg je enkel caloriearme en plantaardige maaltijden. Dit dieet is beperkt tot 850 kilocalorieën per dag en bevat zo min mogelijk zout en suiker. Alcohol, cafeïne, zuivel en vlees eet en drink je helemaal niet meer. Het dieet zou je lichaamsfuncties en celvernieuwing bevorderen.

Chenot Palace Weggis, detox, 850 kcal per dag, Zwitserland, interieur
Chenot Palace Weggis

Daarbij krijg je bij de behandeling meerdere medische tests, dagelijkse massages en mag je zwemmen en gebruik maken van meerdere fitnesscursussen. Veel sporten tijdens deze vier dagen raadt de wellness echter af, omdat je op weinig calorieën leeft.

Detox voor gevorderden

Om je zenuwstelsel en andere orgaan- en lichaamssystemen tot rust te brengen, zijn er verschillende therapieën. Zo krijg je bij een detox van een week zes keer een modderbehandeling en net zo vaak een hydro-jet-behandeling met waterstralen.

Chenot Palace Weggis_Neuro-Acoustic Deep Relaxation Treatment (1)
Chenot Palace Weggis

Tijdens de detox-week slaap je in een van de kamers bij de wellness, vergelijkbaar met een luxe hotel. In de minibar geen kleine whisky of een koud biertje, maar vier soorten mineraalwater.

Afvallen gegarandeerd, maar dat kost wel wat

Of je echt ‘ontgift’ tijdens deze week, en of dit überhaupt mogelijk is, valt wetenschappelijk nog niet echt aan te tonen. Wel is het zo goed als zeker dat je afvalt. Als gezond volwassen persoon verbrandt je op een dag veel meer dan 850 kilocalorieën. Hoewel velen zullen zeggen dat dit voedingspatroon veel te weinig calorieën bevat, helpt het wellicht je slechte eetgewoontes te doorbreken.

Chenot Palace Weggis, detox, 850 kcal per dag, zwitserland, uitzicht
Chenot Palace Weggis

De detox en wellness bij Chenot Weggis Palace in Zwitserland heeft een flink prijskaartje. Een totaalpakket kost 5.300 Zwitserse frank (meer dan 5.500 euro).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.