Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 30 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets Titan R2 wint het van jouw retro brommer

De Titan R2 van Tempus Electric Bikes is een elektrische fiets die het van de rest wint als het om design gaat. De e-bike is gebouwd in de stijl van een retro brommer.

De elektrische fiets is niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Jong en oud, iedereen wil tegenwoordig een e-bike. Je kunt kiezen voor een goedkoop of juist een stijlvol exemplaar. Maar de absolute eindbaas ben je op deze Titan R2 van Tempus Electric Bikes.

Titan R2: een elektrische fiets in retro brommer-stijl

De Titan R2 is net gelanceerd door Tempus Electric Bikes en over een paar dagen te bestellen via Kickstarter. De elektrische fiets beschikt voor en achter over hydraulische schijfremmen en ingebouwde LED-verlichting. De naafmotor heeft een vermogen van 1000 Watt. En geloof ons, dat is veel. De topsnelheid van deze coole elektrische fiets van Tempus Electric Bikes is 45 kilometer per uur. Officieel is het dus een pedelec, wat betekent dat je een helm op moet. Wees gerust, deze stijlvolle helm ziet eruit als een baseballpet.

De elektrische fiets, die doet denken aan een oude schakelbrommer, heeft een verwijderbare lithium-ion batterij met een actieradius van 48 tot 65 kilometer. Verder is deze robuuste e-bike voorzien van een aluminium voorvork met kroonvering, all-terrain banden en stevige wielen. Ideaal vervoermiddel voor naar je werk, maar ook voor meer avontuurlijke tochten.

Conclusie: een e-bike is cool

Het schermpje op het stuur van de Titan R2 voorziet je van alle benodigde informatie. Denk daarbij aan snelheid, tijd, accuduur, trapondersteuning en limietsnelheid. De tijden dat een elektrische fiets oubollig is, liggen allang achter ons. Maar dit is weer een nieuwe hoofdstuk: een e-bike is cool.

elektrische fiets, e-bike, titan r2, retro brommer
(Afbeelding: Tempus Electric)

De Titan R2 (1000W) kost je omgerekend 1.912 euro. De elektrische fiets is verkrijgbaar met een zwart frame of een grijs frame. Meer technische specificaties en features vind je hier.

elektrische fiets, e-bike, titan r2, retro brommer, lifestyle
(Afbeelding: Tempus Electric)
elektrische fiets, e-bike, titan r2, retro brommer, lifestyle
(Afbeelding: Tempus Electric)

Elektrische fietsen hebben de toekomst. Niets mis met die dingen, vooral niet voor woon-werkverkeer. Maar ook ideaal voor mee op vakantie naar een bergachtig gebied. Op deze overzichtspagina vind je de coolste e-bikes van dit moment, van snelle racefietsen tot ruige modellen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.