Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 31 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Abbey Hoes is naast begenadigd actrice een ware body positive-godin

Abbey Hoes is naast een begenadigd actrice een steeds vaker gevraagd model voor modeshoots in bikini en lingerie, waarin ze niets dan puurheid uitstraalt. Hunkemöller, Love Stories, lezen jullie mee?

De 26-jarige Abbey Hoes won in 2014 al een Gouden Kalf, voor beste actrice voor haar rol in Nena. Ook in 2017 won ze een Gouden Kalf, nu voor beste actrice voor haar rol in de televisieserie Petticoat. Zo gaan we de komende decennia nog meer van haar horen. En zien.

De bikini-shoot van Abbey Hoes in Linda

De in Rotterdam geboren actrice beschikt over een pure en natuurlijke vorm schoonheid. Een prettige verschijning tussen al het gemaakte waar we op Instagram mee doodgegooid worden. Niet voor niets pakte fotograaf Paul Bellaart uit met een fotoshoot in de om andere redenen veelbesproken Body Positive-editie van Linda.

“Actrice Abbey Hoes showt bikini’s met haar billen in het zand”, schreef Linda in de nieuwsbrief voor de Body Positive-editie. Dus togen we maar weer eens naar de kiosk voor een papieren tijdschrift. Maar wees gerust, met Instagram kom je ook een heel eind.

Er valt overigens niet te sollen met Abbey Hoes. Als een vrouw zich sexy kleedt, betekent dat geen vrijbrief voor seksisme. Tijdens het JFK-gala in 2018 droeg de actrice een doorzichtige jurk, die René van der Gijp tijdens Veronica Inside destijds ‘geil’ en ‘haar grootste kwaliteit’ noemde. “Ik vond het heel kwetsend en vrouwonvriendelijk. Mensen misbruiken hun vrijheid van meningsuiting op zo’n negatieve manier”, reageerde de actrice. “Ik had al een heel bericht klaar met een felle reactie, maar dan denk ik: kill them with kindness. Want dat werkt beter. Bovendien denk ik dat geil doen niet mijn enige talent is.”

Lingerie-shoot in JFK en Bea Monde

Over JFK gesproken. Dit Magazine pakte vorig jaar uit met een topless lingerie-shoot, geschoten door fotograaf Andy Tan. Ook Beau Monde pakte uit met de actrice in deze lingerie-special.

Alle foto’s van de JFK-shoot bekijk je hier.

Abbey Hoes op Instagram

Of Abbey Hoes net als Carice van Houten de overstap maakt naar Hollywood? We gaan het zien. Voorlopig is ze nog te zien op de Nederlandse stranden en verheft ze bikini-foto’s op Instagram tot een positieve vorm van kunst.

Check ook: De half-Nederlandse Solange van Doorn is hét model van nu

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.