Pim Jansen
Pim Jansen Life 4 jun 2020

De half-Nederlandse Solange van Doorn is hét model van nu

We hebben een nieuwe muze en haar naam is Solange van Doorn. Het half-Nederlandse model, één van de nieuwe gezichten van Victoria’s Secret, is dé vrouw van nu.

De 22-jarige Solange van Doorn heeft zowel Nederlandse als Afro-Amerikaanse roots. “Vroeger droomde ik van lang en stijl haar, maar nu ben ik juist trots”, schrijft ze in een blog. Maak kennis met deze powervrouw.

Victoria’s Angel 2.0

Er was een tijd dat de Victoria’s Angels van Victoria’s Secret er allemaal hetzelfde uitzagen. Gelukkig is het in de modewereld inmiddels doorgerdrongen dat het ideaalbeeld dat geschetst werd niet helemaal realistisch en natuurlijk was. De meeste vrouwen voelden zich niet vertegenwoordigd, mannen hadden behoefte aan meer puurheid. Rihanna heeft met haar lingeriemerk Savage x Fenty heel wat taboes doorbroken en andere merken volgden snel. Zo ook Victoria’s Secret, zij het onder druk van buitenaf. Maar we kijken vooruit. Solange van Doorn is een van de nieuwe gezichten van Victoria’s Secret.

Solange van Doorn zien we dan maar als de symbolische opvolger van Doutzen Kroes. Het Afro Amerikaans-Nederlandse model (dat klinkt alleen al mooi) is precies wat mannen én vrouwen anno 2020 in een vrouw willen zien. Ze is echt, puur en, laten we dat ook gewoon benoemen, bloedhemeltje mooi. Dat behoeft verder geen uitleg in woorden. Grote merken staan voor het model in de rij en ze heeft dan ook al campagnes gemaakt met Calvin Klein, Savage x Fenty, het Skims van Kim Kardashian en nog een rits modelabels.

Dit is Solange van Doorn

Al die campagnes hebben foto’s opgeleverd waarmee je een boek kunt vullen. Een kleine greep uit haar werk tot nu toe, zowel privé als professioneel. Van Solange van Doorn ga je nog veel horen, dat geven we je op een briefje.

Black Lives Matter

Maar er is meer dan uiterlijk vertoon, dat weet Solange van Doorn als geen ander. Het model plaatste geen zwart vierkantje op Instagram, maar sprak zich op krachtige wijze uit na de dood van George Floyd. “It’s simple. Speak up and be present. Do everything in your power and use your voice. This is nothing new, and history repeats itself time and time again. where does it stop? I know I want to be a part of change. Do you? Donate, Vote, sign petitions, have those conversations with your friends, family and colleagues. Please above all else stay safe ❤️”, aldus het model op Instagram. Hadden we al gezegd dat dit onze nieuwe muze is?

Check ook: Rihanna en haar transformatie tot lingeriegodin met een boodschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De half-Nederlandse Solange van Doorn is hét model van nu
Sluiten