Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 3 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit is zonder twijfel de meest stijlvolle elektrische fiets tot nu toe

De elektrische fiets is inmiddels gemeengoed geworden en dat betekent dat het tijd is voor de volgende stap. Langzaam begint de e-bike meer te worden dan een vervoersmiddel. Het wordt nu ook stijlobject. Een manier om te laten zien dat je stijl hebt. Op dat gebied gaat het niet beter worden dan de Bella Citta.

Italiaanse schoonheid uit Zwitserland

Een eerste blik op de Bella Citta doet direct denken aan Italië. Niet zo heel gek als je weet dat deze elektrische fiets een product is van passie en toewijding. Laat je echter niet bedriegen door de Italiaanse vormgeving en dito naam. Het is een goed voorbeeld van Zwitserse precisie. De fietsenmakers zijn gevestigd in St. Gallen, een kleine 200 kilometer ten zuiden van het Duitse Stuttgart. De Bella Citta is het vierde model in de Velocipede-Fogliaverde serie en kenmerkt zich door de bijzonder combinatie van rijcomfort met een sportieve en eigentijdse uitstraling.

De meerwaarde zit in de details

Aan alles zie je er goed is nagedacht over deze elektrische fiets. Niets is aan het toeval overgelaten. Zo is de retrostijl van de fiets herkenbaar in elk detail, van de trappers tot aan het stuur. Het hele plaatje klopt. Zo zien we stijlvolle houten trappers die je voeten voldoende grip geven, een goudkleurige ketting, omgekeerde remgrepen en het lederen zadel. Het bijpassende lederen tasje onder het zadel aan de achterzijde mag natuurlijk niet ontbreken.

Bij een eerste inspectie valt een ding gelijk op: de flinke achternaaf. Het betreft hier een E-smart exemplaar van Zehus. De naaf is niet zonder reden in deze dikte uitgevoerd, hierin zit namelijk de ingebouwde motor en de accu verborgen. De bediening gaat uiteraard via de app die je op je smartphone kunt installeren.

Ecologisch fietsen met het Zehus-systeem

Mocht je niet bekend zijn met het gebruikte Zehus-systeem, denk hier niet al te lichtzinnig over. Innovatie is namelijk het toverwoord. Het systeem geeft energie terug aan de motor als je heuvelafwaarts gaat of terugtrapt. In theorie hoef je de accu dus nooit op te laden en daarmee is de Bella Citta een ecologisch verantwoorde e-bike. Dan rest natuurlijk de vraag of je hiermee een tijdje voorruit kan. Het antwoord is een volmondig ja. Je hoeft ons natuurlijk niet op onze blauwe ogen te geloven, maar dit zegt de Nederlandse importeur:

”De range van de batterij ligt tussen 35 kilometer met constante turbo ondersteuning tot 90 kilometer bij de minste ondersteuning. Dus gemiddeld zul je 65 kilometer kunnen fietsen bij gemiddeld ondersteuning. Je kunt hem instellen dat hij alleen ondersteunt bij opstappen en wegrijden en als je een helling/heuvel krijgt. Middels de hellingshoeksensoren weet de motor dan dat hij ondersteuning moet verlenen.”

De meest stijlvolle elektrische fiets

De Bella Citta is een fiets die bol staat van innovatieve eigenschappen en handigheidjes. Zo bevat de fiets een slothouder met opvouwbaar slot op de staande buis. Ook dit digitale slot bedien je via je smartphone. De gehele fiets weegt maar 18.7 kilo en is daarmee een van de lichtste elektrische fietsen die we tot nu toe zijn tegengekomen. Ben je geïnteresseerd in de Bella Citta, neem dan wel een goed gevulde portemonnee mee. De fiets is namelijk helemaal van jou voor een bedrag van 4.575 euro.

Ben je op zoek naar een hele sportieve e-bike die je op elke terrein kunt gebruiken? Klik dan snel hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CittiebikeFietsactief

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is zonder twijfel de meest stijlvolle elektrische fiets tot nu toe
Sluiten