Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 14 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Lidl stunt met premium elektrische fiets van Prophete

Lidl geeft fikse korting op de elektrische fiets Prophete e-bike 28 inch Premium. Scrol helemaal naar beneden voor de verkoopinformatie.

De missie van Lidl lijkt haast wel om heel Nederland aan de elektrische fiets te helpen. Twee weken geleden stuntte het Duitse bedrijf met een model voor 899 euro, vorige week met een ‘mountain e-bike’ van 999 euro en nu met dit premium model van Prophete.

Prophete e-bike 28 Premium bij Lidl

De betreffende elektrische fiets heeft een krachtige borstelloze middenmotor (36V/250W) van Blaupunkt. Ook de afneembare bagagedrager-accu (13,8 Ah, 36 V, 450 W) is van Blaupunkt. Dat deze e-bike van de Lidl veel meer is dan alleen een stadsfiets, blijkt alleen al uit de actieradius van 140 kilometer.

elektrische fiets, lidl, prophete, e-bike, 28, korting
(Afbeelding: Lidl)

Specificaties van de elektrische fiets

Als je zo ver kunt fietsen, heb je ook een goed zadel nodig. Wees gerust, de Prophete e-bike 28 Premium van Lidl beschikt over een Selle Royal City-gelzadel met geveerde zadelpen. Ook handig zijn de banden met anti-lek Continental-ommanteling. De elektrische fiets beschikt verder over zeven Shimano-versnellingen, V-brakes voor en en achter, een Trelock frame-ringslot met ART-goedkeuring en een gemakkelijk bedienbaar LCD-display van Blaupunkt. Verdeeld over vijf standen heb je trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Meer informatie vind je hier.

Verkoopinformatie

Wat betreft prijs-kwaliteitsverhouding vind je het niet veel beter dan deze elektrische fiets van Lidl. De normale prijs is met 1499,95 euro al scherp, maar nu geeft de Duitse winkelketen jou ook nog eens 20 procent korting. Daardoor betaal je nu 1199 euro voor de Prophete e-bike 28 Premium. Daarbij krijg je tien jaar garantie op het frame en twee jaar garantie op de accu. De fiets wordt voor 95 procent gemonteerd geleverd. Scheelt een hoop frustratie.

Check ook deze deal: Bol dropt met deze Altec e-bike een elektrische fiets onder de 1.000 euro

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.