Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 26 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Lidl stunt met elektrische fiets ‘Prophete e-bike 28’

Toegegeven, de Prophete e-bike 28 van Lidl is niet de meest sexy elektrische fiets. Maar wat betreft prijs-kwaliteitsverhouding ga je het niet veel beter vinden.

De elektrische fiets is niet meer upcoming, maar volledig ingeburgerd in Nederland. Je hebt hippe en schier onbetaalbare modellen, maar als je goed zoekt, vind je ze ook betaalbaarder. Lidl stunt op dit moment met de Prophete e-bike 28. Tip: snel bij zijn als je geïnteresseerd bent, want dit soort aanbiedingen gaan snel. Scrol naar beneden voor de verkoopinformatie.

Prophete e-bike 28 van Lidl

De Prophete e-bike 28 van Lidl is een uiterst comfortabele elektrische fiets. De tweewieler beschikt over een borstelloze voorwielmotor van Blaupunkt (36V/250W) die een natuurlijk aanvoelende trapondersteuning biedt. De accu is uitneembaar, in 4 uren opgeladen en biedt actieradius tot 100 kilometer. De exacte range is natuurlijk afhankelijk van jouw rijstijl.

elektrische fiets, lidl, prophete e-bike 28, stunt, aanbieding, korting, blaupunkt
(Afbeelding: Lidl)

Meer specificaties van de elektrische fiets

De elektrische fiets van Lidl beschikt over een comfortabel Selle Royal City-gelzadel en zeven Shimano Nexus-versnellingen die je bedient met een draaigreepschakeling. De LED-display is gemakkelijk te bedienen. Hiermee bepaal je bijvoorbeeld de trapondersteuning, die jou in vijf verschillende standen ondersteuning biedt tot 25 kilometer per uur. De Prophete e-bike 28 is licht van gewicht dankzij zijn aluminium frame. De zithouding lijkt op de foto wat vreemd, maar is eenvoudig aan te passen dankzij de verstelbare stuurstang. De banden hebben een afmeting van 28 inch en zijn voorzien van Dunlop-ventiel. Dankzij een V-brake voor en achter beschik je over optimale remkracht. Meer informatie over deze elektrische fiets van Lidl vind je hier.

elektrische fiets, lidl, prophete e-bike 28, stunt, aanbieding, korting
(Afbeelding: Lidl)

Korting en mogelijke premium upgrade

Komen we uit bij de verkoopprijs van de elektrische fiets. De oorspronkelijke prijs van de Prophete e-bike 28 bedraagt 1399,95 euro, maar Lidl geeft 40 procent korting. Nu betaal je 899 euro en dat is echt een heel goede prijs. Daarnaast heb je de mogelijkheid tot een premium upgrade. Die is afgeprijsd van 1499 naar 1149 euro.

Check hier de beste elektrische fiets van 2020

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.