Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Spaken zijn zó 2020: deze ‘SciFi e-bike’ zit vol hightech verrassingen

Mocht je eens wat meer willen dan die spotgoedkope elektrische fiets bij Amazon, check dan de Hubless E-bike van Reevo. De tweewieler heeft geen spaken en lijkt zo uit een sciencefiction-film te komen.

Als je een elektrische fiets als deze wil rijden, moet je er wel zeker van zijn dat hij niet gestolen kan worden. Ook daar is aan gedacht door de fietsbouwers van Reevo, al zie je dat niet direct.

Elektrische fiets zonder spaken en zichtbaar slot

Maar het eerste wat opvalt aan deze Reevo e-bike is natuurlijk het ontbreken van spaken. De wielen draaien dankzij een lager langs de vaste velg, die verbonden is met het frame. Het design is futuristisch en de technische opties zijn om van te smullen.

De Hubless E-bike heeft geen zichtbaar slot, maar beschikt over vingerafdrukherkenning. Met je vingers unlock je het achterwiel, waar anders geen beweging in is te krijgen. Mocht er toch iemand anders op wegrijden, dan is de elektrische fiets van Reevo op te sporen via een GPS-systeem dat in het frame zit verwerkt. De futuristische fiets heeft ingebouwde LED-verlichting van 800 lumen op beide wielen. Net als de koplamp en achterlamp geven deze steeds meer licht naarmate het donkerder wordt. Blade Runner, kom er maar in.

Prestaties van de Hubless E-bike van reevo

De elektrische fiets zonder spaken beschikt over een 48V-batterij. Over de actieradius staat niets vermeld op de website. Wel is bekend dat de accu in drie uren volledig is opgeladen.

Hubless E-bike, reevo, elektrische fiets, zonder spaken, vingerscanner
(Afbeelding: Reevo)

De Hubless E-bike van Reevo komt op de Amerikaanse markt met een 750W-motor en op de Europese markt met een 250W-motor, na een succesvolle campagne op Indiegogo. De Amerikaanse variant biedt trapondersteuning tot 40 kilometer per uur, de Europese tot 25 kilometer per uur. De elektrische fiets is inmiddels vooruit te bestellen.

🚲 Check ook: Jeep komt met next-level tweewieler met elektromotor

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.