Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Fast 9 knalt de bioscoop binnen met ‘pandemierecord’

Naast Black Widow draait er nog een grotere kaskraker in de Nederlandse bioscoop, zomer of niet. De negende Fast & Furious-film, voluit F9: The Fast Saga, heeft binnen een maand een heus pandemie-record te pakken.

De film heeft verschillende betitelingen, waaronder Fast & Furious 9 en F9: The Fast Saga. In dit artikel gaan we verder met Fast 9.

Fast 9 massaal bezocht

Na een paar keer uitgesteld te zijn, verscheen Fast 9 begin deze maand dan eindelijk in de bioscoop. Binnen een maand trok de actiefilm in Nederland meer dan 400.000 bezoekers. Dat maakte distributeur Universal Pictures vandaag bekend. Het negende deel van Fast & Furious is de eerste film die dit bezoekcijfer heeft behaald sinds de corona-lockdown in de bioscopen. Zelfs Black Widow zit er nog niet op, al is die via een VIP-toegang ook via Disney+ te kijken.

De actiefilm over auto’s met Vin Diesel en Michelle Rodríguez in de hoofdrol doet het overal ter wereld goed. Zo bracht Fast 9 wereldwijd al meer dan 600 miljoen dollar op, Black Widow zit ongeveer op de helft. Dit duurde overigens langer dan bij vorige delen, doordat bioscoopzalen nog met corona-maatregelen zaten.

Black Widow verliest het van Nederlandse film

De tweede film in Nederland die de mijlpaal van 400.000 binnenkort gaat halen, is niet Black Widow, maar de Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde. De duurste Nederlandse film in vijftien jaar tijd heeft inmiddels ruim 350.000 bezoekers getrokken.

Fast 9, De Slag om de Schelde en Black Widow zijn alledrie films die door de pandemie een aantal keer zijn uitgesteld. En zo staat er nog een file klaar, die dit soort records straks natuurlijk verpulveren. Zo verschijnt No Time To Die in oktober 2021 in de bioscoop, dan mogen er vast al wat meer bezoekers naar binnen. Om over Marvel-film The Eternals in november maar te zwijgen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.