Pim Jansen
Pim Jansen Entertainment 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient Marco Schuitmaker met 14 optredens in één weekend

Marco Schuitmaker is dankzij zijn hit Engelbewaarder volgeboekt wanneer hij dat wil. Het komt voor dat hij veertien optredens in een weekend stopt. Logisch dat we willen weten hoeveel hij daarmee verdient.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we tot de weinige Nederlanders behoren die het nummer Engelbewaarder niet kennen. Iets om ons voor te schamen, want Pierre Kartner bracht het origineel in 1970 al uit. We werden op de hit geattendeerd door onze collega’s bij Metro. Die hadden een interview met de zanger gepland, maar het management van Marco Schuitmaker moest afzeggen. “In verband met veertien optredens in het betreffende weekend.”

Wauw, veertien optredens in één weekend. Dat is wel heel lekker cashen. We zochten uit wat hij met veertien keer Engelbewaarder verdient en hebben zelf direct maar wat zanglessen ingeboekt, want heel veel muzikaal talent heb je hier ook weer niet voor nodig. Niet lullig bedoeld, we benijden we de beste man.

Dit verdient Marco Schuitmaker per optreden

Wil je Marco Schuitmaker boeken, dan moet je aankloppen bij Artiestenbureau Lukassen. Op internet lezen we dat je exclusief btw en BUMA 4.995 euro betaalt voor een optreden van een half uur.

De Engelbewaarder-zanger kom je tegen op bedrijfsfeesten, tentfeesten en kermissen, maar ook op evenementen zoals het Mega Piraten Festijn. Er zal vast wel wat verschil in gage zitten per evenement, maar we rekenen het volgepropte weekend uit met het bedrag dat Benz Agency communiceert.

Veertien keer Engelbewaarder in één weekend

Nog een disclaimer: Marco Schuitmaker moet uiteraard ook geld afstaan aan zijn management, geluidsbedrijf, roadmanagement, platenmaatschappij en boekingskantoor. Hoe dan ook wordt er behoorlijk geharkt in zo’n weekend.

Gaan we uit van veertien keer Engelbewaarder in één weekend voor een fee van 3.995 euro per optreden, dan genereert Marco Schuitmaker in een volgepropt weekend 69.930 euro. Daar kun je in zijn geboorteplaats Oude Pekela, de goedkoopste gemeente van Nederland, al bijna een huis voor kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.