Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Betaalbaar vastgoed koop je nog in deze Europese zonnige oorden

Aan de Côte d’Azur betaal je je blauw, maar een villa in Toscane lijkt ook steeds meer een verre droom. Waar kunnen we onze glampingtenten dan wel opslaan? Dit zijn paradijselijke plaatsen in Europa waar je nog betaalbaar vastgoed koopt.

We willen je niet aanmoedigen om Nederland te verlaten. Maar indien de spaarrekening toch ontoereikend blijkt, kun je altijd nog verhuizen naar een van de Italiaanse of Spaanse dorpen die jouw migratie met plezier willen sponsoren.

Europese paradijzen met betaalbaar vastgoed

Voor de prijs van een Amsterdamse parkeerplek verhuizen we naar de permanente zon. Op naar de Bourgondische Balkan voor onze eerste tussenstop. Want zelfs in Europa vind je nog vastgoed voor een prikkie. Commissie hoeft Manners niet, maar een gratis vakantie van twee weken mag altijd. Vergeet je ons niet uit te nodigen?

Montenegro, Baai van Kotor

Bovendien zal de investering zich dubbel en dik terugbetalen zodra Montenegro in 2025 meer dan waarschijnlijk toetreedt tot de Europese Unie. Dan zullen de vastgoedprijzen vermoedelijk vermenigvuldigen, dus wacht niet al te lang meer om je slag te slaan.

betaalbaar vastgoed, montenegro
Kotor, Montenegro (Afbeelding: Wikimedia)

In ieder geval zal je Zuid-Frankrijk voortaan zo snel mogelijk in de achteruitkijkspiegel willen laten. De Baai van Kotor aan de Adriatische kust is minstens even mooi. En je vind er nog luxe-appartementen met fantastisch uitzicht op het water, voor schommelende doch schamele prijzen tussen de 150.000 en de 300.000 euro.

Portugal, Zilverkust

De Portugese Zilverkust ligt ongeveer tussen Porto en Lissabon, maar is niet even populair onder toeristen die vaak eerder de Algarve opzoeken. Ook aan deze paradijselijke stranden vind je nog betaalbaar vastgoed.

betaalbaar vastgoed, portugal
Ericeira, Portugal (Afbeelding: Unsplash)

Nieuwbouwappartementen op een steenworp van het strand vliegen de deur uit voor nog geen 250.000 euro. Maar het kan zelfs goedkoper als je het niet erg vindt de mouwen op te stropen.

Spanje, Costa del Sol

Genesteld tussen het immer milde Malaga en het onwijs modieuze Marbella ligt de Costa del Sol. In tegenstelling tot de Franse bovenbuur vind je nog aan de zonniger kust van Zuid-Spanje wel nog betaalbaar vastgoed.

betaalbaar vastgoed, spanje
Nerja, Spanje (Afbeelding: Unsplash)

Tweekamerappartementen met uitzicht op zee verwisselen daar van handen voor minder dan 200.000 euro.

Het vastgoed van King Charles: voor 30 miljard aan kastelen en ‘huizen’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.