Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel uur parkeren kost de duurste parkeerplaats van Amsterdam

Parkeren in Amsterdam is schreeuwend duur. Maar wie dacht beter af te zijn door op Funda een parkeerplaats te kopen in onze hoofdstad, komt bedrogen uit.

Wie in hartje Amsterdam wil parkeren, mag 7,50 per uur afrekenen. Zoals elke 50-plusser die wil benadrukken hoe duur iets is, zou zeggen: Dat is 16,50 gulden!

Duurste parkeerplaats van Amsterdam

Als je daar al van schrikt, kun je nu beter wegklikken. Op Funda vonden we de duurste parkeerplaats van Amsterdam. Het zal je wellicht niet verbazen dat deze parkeerplek vlakbij de P.C. Hooftstraat ligt.

Koop je de prijzigste parkeerplaats van Amsterdam, dan blijft je bolide in ieder geval droog. Je koopt namelijk een plekje in parkeergarage die aan de peperdure winkelstraat ligt.

Extreme prijs

Wat kosten deze pakweg tien vierkante meter? 250.000 euro. Voor dat geld kun je bijna vier jaar non-stop parkeren in het centrum van Amsterdam. Sterker nog, de P.C. Hooftstraat-parkeerplaats kost zelfs méér dan een kwart miljoen euro. Maandelijks dien je ook nog 96,38 euro te dokken. Deze zogeheten servicekosten komen bovenop de jaarlijkse erfpachtcanon van 430,63 euro.

Naast het exorbitante prijskaartje laten ook de foto’s bij de Funda-advertentie zien voor wie de parkeerplaats bedoeld is: mensen met geld. Je deelt de parkeergarage namelijk met een Mercedes-AMG G 63 ter waarde van bijna 300.000 euro, een decadente Range Rover en een Ferrari FF (die je trouwens voor 1,46 euro per minuut kunt huren).

Wat te doen met een kwart miljoen

Er hangt dus een behoorlijk prijskaartje aan deze parkeerplaats. Daarvoor kun je zelfs vrijstaand wonen ín Amsterdam. Buiten de randstad wordt je geld nog meer waard en koop je bijna een complete boerderij.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.