Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 30 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Huis in Zweden inclusief privé-oase te koop voor spotprijs

In Zweden staat een huis aan zee te koop, inclusief een privé-oase in de achtertuin. Binnen is er een sauna en buiten staat een broeikas waarin je je eigen voedsel kunt verbouwen. Alsnog kost hij minder dan de gemiddelde twee-onder-een-kapper in Hardinxveld-Giessendam.

Ver weg van de rat race, de formatiebesprekingen én beknibbelflatie in de supermarkt ligt deze privé-oase in Zweden. Als je zou willen, kun je de rest van je leven op eigen terrein slijten. Het perceeloppervlak is er met 3.220 vierkante meter groot genoeg voor. In je tuin zorgen je broeikas (groenten) en de zee (vis) ervoor dat je in leven blijft. Misschien alleen af en toe wat tandpasta en koffiepads laten meenemen als er bezoek komt.

Idyllisch huis in Zweden te koop voor 340.000 euro

De vraagprijs van dit huis met lap grond is omgerekend 340.000 euro. Veel geld, maar toch een ton minder dan de gemiddelde huizenprijs in Nederland. Bovendien ziet een gemiddeld huis in Nederland er meestal niet zo fraai uit als dit huis in Zweden.

huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Het woonoppervlak van dit huis in Zweden telt 135 vierkante meter. Het is gebouwd in 1991 − voor afgelegen Zweedse boshuizen is dat fonkelnieuw. In principe verkeert alles in prima staat en hoeft er niets aan te gebeuren, al zijn de keuken en badkamer ietwat gedateerd.

huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

En je zag het goed: achter dat deurtje in de badkamer zit een prachtige sauna!

De tuin: een privé-oase van 3.220 m²

Dit huis koop je echter bovenal voor de idyllische lap grond die eromheen zit. In de achtertuin zie je een moderne kas (waar nu een tuinzitje van is gemaakt, maar je kunt er aardig wat groenten in verbouwen) en verscholen tussen de bomen zit een gastenverblijf dat ook van jou wordt.

huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Je tuin grenst direct aan de Baltische zee. Met een veerpont kun je naar de eilanden Yxlan en Blidö varen. Klinkt als de twee meest afgelegen plekken op aarde, maar dat valt best mee. Stockholm ligt namelijk al op een uur rijden richting het zuiden. Daarmee is de bewoonde wereld altijd nabij (voor als het bezoek de koffiepads is vergeten).

Wie een sprong wil wagen, in de Baltische Zee én de Zweedse huizenmarkt, gaat naar deze pagina op de Zweedse Funda: Hemnet. Bieden mag vanaf 340.024,88 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.