Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 30 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn geeft korting op beste wijn: de top drie volgens Vivino

Deze week pakt Albert Heijn uit, want ze geven korting op de beste flessen wijn uit hun assortiment. Een top drie van wijn in de aanbieding met uitzonderlijk hoge cijfers!

De hele week zon én de beste wijn van Albert Heijn met korting − alsof het zo had moeten zijn. In de top drie van deze week zien we een nek-aan-nek-race tussen een pinot grigio, een cabernet sauvignon-syrah en een shiraz. De strijd wordt op een tiende beslecht.

Beste wijn in aanbieding bij Albert Heijn – week 18

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is voor het aanstaande weekend de top drie wijn in de aanbieding bij Albert Heijn.

1. Mastri Vernacoli – Pinot Grigio

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: één voor 7,49 euro, twee voor 11,25 euro
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Pinot grigio is al jaren een van de populairste wijnen. Deze Trentino is fris, fruitig en een beetje kruidig. Hamersma constateert dat menig ‘druifgenoot nog weleens weeïg wil uitwaaieren’, maar bij deze Mastri Vernacoli is dit niet het geval. Deze blijft ‘de zuren meester’. Hamersma is royaal met een 8,5. De gebruikers van Vivino zijn voor hun doen ook zeer royaal en geven een 3.6 uit 5. Deze pinot grigio is het lekkerst bij salade, en een salade is het lekkerst in het park met een paar vrienden (gratis tip!).

2. Aliwen – Cabernet Sauvignon Syrah Reserva 2020

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: één voor 6,65 euro, twee voor 9,98 euro
Vivino-score: 3.5 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Dit mengsel tussen cabernet sauvignon en syrah komt uit Chili en wordt door de fabrikant als intens en complex aangemerkt, mét een ronde afdronk. Hamersma merkt op dat hij al jaren ‘vertrouwd, betrouwbaar en nog lekker ook’ is. Dit jaar zit er extra veel cassis in, zo merkt hij op. Ook deze wijn scoort een zeer fijne 8,5. Op Vivino is de stemming eveneens prima. ‘Geweldige wijn voor bij een vleesmaaltijd, zoals lam of kip’, zegt een gebruiker die de gemiddelde rating van 3.5 geeft.

3. Camden Park – Shiraz

Supermarkt: Albert Heijn
Aanbieding: één voor 5,29 euro, twee voor 8,98 euro
Vivino-score: 3.7 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Deze shiraz uit Australie is frisfruitig en soepel. Hij smaakt het lekkerst bij makkelijke gerechten zoals pasta. Hamersma proeft ‘lekker veel rood fruit’ en hij vindt hem ‘lekker vlezig’. Op Vivino zijn de gebruikers zeer enthousiast, om niet te zeggen uitzinnig, met een gemiddelde rating van 3.7. Vertrouw je meer op de gebundelde krachten van 9000 amateur-wijndrinkers dan op de professionele smaakpapillen van één Hamersma? Ga dan deze week voor Camden Park!

Wijn met korting, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter, want meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

Nóg een aanbieding: goedkope barbecue

We stipten het al aan, maar één wijn met korting deze week smaakt het lekkerst bij een lap vlees van de barbecue. Heb je die nog niet? Geen punt. Er is een goedkope variant op de Big Green Egg in de aanbieding bij Bol!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.