Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Single en Marvel-fan? Disney verkoopt life-size Iron Man

Beschouw je jezelf als diehard Marvel-fan? Dan heeft Disneyland een peperduur souvenir voor je waarmee je elk huis om kunt toveren tot de lair van Iron Man.

Ook Disney moet na de pandemie wat extra omzet compenseren. Althans, dat is de conclusie die veel fans trokken toen Disneyland een sandwich van maar liefst 100 dollar aankondigde voor de gloednieuwe Avengers Campus.

Iron Mark III Collectible Statue

Achteraf bleek het om een gigantisch exemplaar te gaan, geïnspireerd op de Pym Particles uit Ant-Man. Het is een maaltijd voor zes tot acht personen. Kijk, dan is het al wat minder exorbitant. Vind je 100 dollar nog steeds klein geld en ben je een enorme Marvel-fan?

Dan is het tijd om een ticket richting Californië te scoren. Daar kun je namelijk als het pretpark zijn deuren opent een levensgrote Iron Man bemachtigen. Het gaat om een standbeeld, de Iron Mark III Collectible Statue, die we kennen uit de eerste Iron Man-film. Op een schaal van 1:1. Net zo groot als in de film dus:

Iron Man Mark III Disneyland AVengers
Het ultieme souvenir (Afbeelding: Disneyland News Today)

7950 dollar

Het hebbeding wordt tentoongesteld in de gloednieuwe Avengers Campus, maar kan ook daadwerkelijk gekocht worden. Mits je bankrekening goedgevuld is. Het levensgrote beeld kost namelijk 7950 dollar. Omgerekend zo’n 6500 euro. Niet misselijk.

De Iron Man Mark III Collectible Statue is afkomstig van Sideshow Collectibles. Je kunt ze kennen van onder andere de hyper-realistische Baby Yoda. Ze maken replica’s van allerlei personages, outfits en wapens uit grote filmfranchises, vaak levensgroot en zo accuraat dat je de verschillen amper kunt onderscheiden. Je krijgt dus praktisch echt wat je in de films ziet.

Disneyland werpt drempel op

Slaap er gerust nog een nachtje over. In Disneyland heb je namelijk niet het retourrecht dat je als Nederlander gewend bent. Het bordje dat voor het Iron Mark III-beeld staat is er duidelijk over: “Dit product kan niet gewisseld of geretourneerd worden.” Ook wordt het hebbeding niet naar Nederland verscheept, dus dat wordt vrachtruimte in het vliegtuig reserveren.

Wat een gedoe eigenlijk. Wij houden het wel bij de kleinere model en onderstaande video…

Sideshow Collectibles

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.