Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

100 Year Hoodie: het kledingstuk voor de rest van je leven

Na de korte broek en outdoor jas die honderd jaar meegaan, is hier de derde versie van de 100 Year Hoodie van Vollebak. Een waterdicht en multifunctioneel kledingstuk dat je hele leven lang meegaat. Dit soort kleding hebben we nodig voor een duurzame toekomst.

Het Engelse merk Vollebak maakt schier onverwoestbare en inventieve kleding. Zo won het met deze virus dodende jas in 2020 een Time Award voor beste uitvinding. Nu aandacht voor de 100 Year Hoodie, een waterdichte jas dan wel capuchontrui die volgens de makers niet kapot te krijgen is.

100 Year Hoodie van Vollebak

Het kledingstuk met capuchon is gemaakt van een drielaagse stof, die oorspronkelijk is ontwikkeld voor elitetroepen binnen het leger. Deze derde versie van het kledingstuk stoot regen, wind en sneeuw af, evenals vuur, waardoor het volgens Vollebak de sterkste hoodie is die ooit is gemaakt.

(Afbeelding: Vollebak)
(Afbeelding: Vollebak)

De buitenste laag van de 100 Year Hoodie beschermt je tegen vuur, de middelste laag houdt regen en wind tegen en de binnenkant bestaat uit een speciaal ontworpen type fleece. Deze fleece is geproduceerd met een rasterstructuur die duizenden kleine luchtkanalen creëert. Het houdt je warm en is tegelijk ademend. Daarbij komt dat de fleece hydrofiel is, wat bekent dat de stof zweet absorbeert en naar buiten afvoert.

Waterdicht kledingstuk met capuchon voor het leven

Voor de totstandkoming van dit waterdichte jack dat je leven lang meegaat, heeft Vollebak samengewerkt met Polartec, dat stoffen ontwikkelt voor het Amerikaanse leger. Iedere 100 Year Hoodie wordt gefreesd in de Verenigde Staten en het duurt volgens de maker veertig weken om een enkel item te produceren. Goedkoop is deze uit de hand gelopen capuchontrui dan ook niet. Je betaalt er 445 euro voor, maar dan heb je wel een kledingstuk voor het leven. Tel uit je winst.

100 year hoodie, honderd jaar, capuchontrui, regenjack, kledingstuk, leven
(Afbeelding: Vollebak)
100 year hoodie, honderd jaar, capuchontrui, regenjack, kledingstuk, leven
(Afbeelding: Vollebak)

Meer technische informatie over de 100 Year Hoodie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.