Redactie
Redactie Hebbedingen 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony onthult met WF-1000XM4 indrukwekkend AirPods Pro-alternatief

Sony heeft een gloednieuw setje oortjes aangekondigd: de WF-1000XM4. Ze beschikken over digitale ruisonderdrukking en nog veel meer. Dit AirPods Pro-alternatief is vanaf later deze maand verkrijgbaar in de Benelux voor een prijs van 280 euro. Je kunt ze dan aanschaffen in de kleuren zwart en zilver, net wat beter bij je stijl past.

De oordoppen bieden digitale ruisonderdrukking, bluetooth 5.2 en een ipx4-rating aan. Ook is het zo dat je op een volle accu tenminste acht uur muziek kunt luisteren, met de ruisonderdrukking actief. De drivers in de oordoppen zijn 6 millimeter groot en worden aangestuurd door de vernieuwde V1-processor.

Sony WF-1000XM4 aangekondigd

Die processor is door Sony zelf ontwikkeld. Hierdoor is de ruisonderdrukking verbeterd en is volgens het bedrijf ook de energie-efficiënte erop vooruitgegaan. Verder is de behuizing aangepast, waardoor de earbuds veel beter in je oren moeten blijven zitten.

De ingebouwde Automatic Wind Noise Reduction-modus moet ervoor zorgen dat je buiten minder last hebt van de wind. Ook is er Adaptive Sound Control, waarmee de ruisonderdrukking aangepast wordt op het omgevingsgeluid. De earbuds bieden ondersteuning aan voor sbc-, aac- en ldac-codecs,evenals DSEE Extreme.

Betere noise cancelling en batterijduur

Met die laatstgenoemde technologie wordt geprobeerd om nummers van mindere kwaliteit toch weer op niveau te krijgen. De Speak-to-Chat-functie moet ervoor zorgen dat wanneer de drager praat, de muziek even gepauzeerd wordt. Zo hoef je niet per se je oordoppen uit te doen of de muziek handmatig te pauzeren.

De interne accu’s kunnen tot twaalf uur meegaan, wanneer ruisonderdrukking uitstaat en wanneer je tussendoor stopt met luisteren. Wil je de accu in één keer leegtrekken, dan doe je daar 5,5 tot zes uur over (respectievelijk met en zonder de onderdrukking). Na vijf minuten opladen, kun je weer een uurtje luisteren. Met anderhalf uur zijn ze volledig opgeladen.

Prijs en beschikbaarheid

De meegeleverde case zorgt ervoor dat je de oordoppen twee keer volledig kunt opladen. De case zelf laad je op via de meegeleverde usb-c-kabel of via Qi (draadloze technologie). Later deze maand zijn de earbuds te koop, voor een prijs van 280 euro, in de kleuren zilver en zwart.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.