Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Decatlon troeft Lidl af met spotgoedkope elektrische mountainbike

Kijk ook eens verder dan Lidl voor een e-bike. Decathlon heeft nu een spotgoedkope elektrische mountainbike in de aanbieding, waar de Duitse supermarkt qua prijs niet tegenop kan.

Als fit persoon heb je in onze ogen geen elektrische mountainbike nodig. Waarom zou je sporten in de bossen op een gemotoriseerde fiets? Nou, bijvoorbeeld als je een hartprobleem hebt, niet te hoge inspanning mag leveren en wel met je vrienden op pad wil op die heilige zondagochtend. Of om überhaupt mee te kunnen komen met je veel snellere vrienden. En dan zeg je natuurlijk niet dat je een e-bike hebt.

Elektrische mountainbike E-ST bij Decathlon

Dat laatste wordt lastig op de elektrische mountainbike E-ST van Decathlon. De uitneembare accu zit weliswaar in het frame verwerkt, hij is wel duidelijk zichtbaar. Hoe dan ook is dit een sportiever model dan de gemiddelde e-bike die je tegenkomt, dus als stadsvervoersmiddel is de tweewieler ook een stijlvolle optie.

Decathlon troeft Lidl af met spotgoedkope elektrische mountainbike e-bike
(Afbeelding: Decathlon)

De 380 Wh accu van deze e-bike heeft een maximale actieradius van 60 kilometer, maar die is natuurlijk sterk afhankelijk van omstandigheden als ondergrond, weer en trapondersteuning. De motor in het achterwiel met 250W aan maximale ondersteuning helpt je middels drie verschillende standen tot en met 25 kilometer per uur. De accu is iets lichter dan de concurrent van Lidl, de motor nagenoeg hetzelfde.

300 euro goedkoper dan vergelijkbare e-bike Lidl

Bij Lidl staat een vergelijkbare elektrische mountainbike, zij het met een iets grotere actieradius, te koop voor 1.299 euro. Decathlon duikt daar 300 euro onder met een verkoopprijs van 999 euro.

Decathlon troeft Lidl af met spotgoedkope elektrische mountainbike e-bike fiets
(Afbeelding: Decathlon)

Waarvoor je deze e-bike ook gebruikt, het is niet veel geld voor een elektrische fiets. Maar heb je direct wilde plannen, check dan deze prachtige en avontuurlijke MTB-trails door de Ardennen.

Betaalbaar alternatief voor een VanMoof

Meer op zoek naar een betaalbare elektrische fiets à la VanMoof? Check dan de Nederlandse e-bike die een prima alternatief vormt voor een stuk minder geld. Ook bij Lidl vind je een goedkope VanMoof-vervanger.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.