Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 17 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze e-bike is het goedkope alternatief voor de VanMoof A5

Lidl verkoopt een e-bike die met niet al te veel fantasie doet denken aan de VanMoof A5. Het grote verschil is dat deze elektrische fiets van Crivit bijna drie keer zo goedkoop is.

Vorige week stuntte Lidl nog met een elektrische fiets van het Duiste iconische merk Zündapp. Nu een tweewieler van huismerk Crivit. Een design à la VanMoof, maar de prijs die je van de budgetsupermarkt mag verwachten.

Het Nederlandse bedrijf VanMoof is onlangs failliet gegaan, door verschillende oorzaken. Zo waren de onderdelen niet universeel, waardoor jouw fietsenmaker om de hoek er niets mee kon.

VanMoof-alternatief CRIVIT Urban E-Bike

Daar heb je met de CRIVIT Urban E-Bike van Lidl geen last van. Gewoon gemaakt van normale onderdelen, en overal te repareren. Minstens even belangrijk: de elektrische fiets beschikt over een krachtige accu met 360 Wh. Deze is uitneembaar en biedt een maximaal bereik van 70 kilometer. Echte stadsfiets, dus. Ter vergelijking: de VanMoof A5 had volgens de fabrikant een actieradius van maximaal 140 kilometer.

CRIVIT Urban E-Bike, vanmoof, lidl, alternatief, goedkoop
CRIVIT Urban E-Bike (Afbeelding: Lidl)

Terug naar het alternatief van Lidl. Deze e-bike beschikt over een M080 Rear Hub Motor van Mivice met een vermogen van 250 W. Hiermee heb je trapondersteuning tot en met 25 kilometer per uur. De versnellingen werken op basis van een koppelsensor. Deze detecteert intuïtief hoeveel vermogen nodig is, zonder te schakelen. Hoe harder je trapt, des te meer ondersteuning je krijgt op deze elektrische fiets.

Elektrische fiets te koop bij Lidl

De CRIVIT Urban E-Bike weegt slechts 20 kilogram en kost bij Lidl maar 1.299 euro. Je krijgt 2 jaar garantie op de accu en 5 jaar op het frame.

Om nog een keer de vergelijking te maken: een VanMoof A5 kost(te) 3.498 euro. Doe ons dan toch maar die goedkope elektrische fiets met minder bereik. Check ook dit Nederlandse alternatief voor een VanMoof.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.