Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 12 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Je krijgt 700 euro korting op e-bike van iconisch Duits merk

Lidl stunt weer eens met een elektrische fiets. Ditmaal een e-bike van het in 1919 opgerichte Duitse A-merk Zündapp, dat je vast wel kent van de oldskool brommers.

Noem ons gerust oude zeuren, maar dit artikel schrijven we voor iedereen van 16 jaar en ouder. Het doet ons pijn aan de ogen om al die scholieren op elektrische fietsen te zien. Wij zeggen: net als de brommer pas legaal maken vanaf 16 jaar. Vanaf dan is het je eigen verantwoordelijkheid om lui te zijn, al heeft de klantenservice van VanMoof dat iets te letterlijk genomen.

Zündapp E-bike trekking Z80S

Je mag ons ook hypocriet noemen, want een e-bike is ook wel weer relaxt. En vooral voor woon-werkveer, als vervanger van een auto of scooter, juichen we de elektrische fiets toe. En dan natuurlijk het liefst voor een dubbeltje op de eerste rang. Zonder goede korting geen interesse.

Lidl geeft 700 euro korting op elektrische fiets van A-merk Zündapp E-bike trekking Z80S
(Afbeelding: Zündapp)

Komen we uit bij de Zündapp E-bike trekking Z80S. Qua design geen gedrocht, zoals sommige elektrische fietsen bij Lidl dat wel zijn, en deutsche Gründlichkeit. De accu (250 W, 40 Nm) biedt middels drie verschillende standen trapondersteuning tot en met 25 kilometer per uur. En de echte luilak zal blij worden van de aanduwhulp tot 6 kilometer per uur.

De Phylion-accu (li-ion) van Zündapp heeft een capaciteit van 10,4 Ah /374,4 Wh en biedt volgens Lidl een actieradius tot 115 kilometer. Die is uiteraard volledig afhankelijk van omstandigheden als ondergrond, het weer en de trapondersteuning.

700 euro korting op elektrische fiets bij Lidl

Verdere specificaties van de Zündapp E-bike trekking Z80S zijn onder meer een comfortabel gelzadel, 21 Shimano Altus-versnellingen, voor- en achterlicht anti-slippedalen en schijfremmen voor en achter. De elektrische fiets is in zowel dames- als herenmodel verkrijgbaar.

Zündapp E-bike trekking Z80S 28 lidl korting elektrische fiets
(Afbeelding: Zündapp)

Zijn we toe aan de verkoopprijs. Lidl geeft 700 euro korting op de e-bike van Zündapp, waardoor je nu 1.099 euro in plaats van 1.799 euro betaalt. De reviews zijn overwegend positief.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.