Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze espressomaker kost 10 euro en maakt de lekkerste koffie

Je vindt weinig huizen in Italië zonder percolator in de inboedel, zoals je in Nederland weinig huizen zonder Senseo-apparaat vindt. Lidl verkoopt dit type espressomaker nu voor 10 euro en het is een prima instapmodel. Gespot in de folder van deze week!

Het ontwerp komt overigens uit Groot-Brittannië, waar je nou niet bepaald ‘s werelds lekkerste koffie drinkt. Maar in 1810 was het de in Amerika geboren Brit Benjamin Thompson die de percolator uitvond. Hij was de eeuwige Engelse thee zat en had een broertje dood aan alcohol, dus kwam hij met deze espressomaker. Een modernere versie is ontworpen door Hanson Goodrich, een boer uit het Amerikaanse Illinois. Op 16 augustus 1889 kreeg Goodrich patent op de door hem ontwikkelde versie. 

Espressomaker in Italiaanse stijl

Genoeg geschiedenis, we gaan via de folder van Lidl terug naar Italië, waar dit apparaatje een favoriet is onder de bevolking. Het systeem werkt zonder elektriciteit en als je er goede gemalen bonen bij koopt, komt er echt perfecte koffie uit.

lidl percolator espressomaker 10 euro koffie bialetti
(Afbeelding: Ernesto)

In het onderste gedeelte van een percolator doe je het water, daarbovenop het gedeelte met gemalen koffiebonen. Door de espressomaker op een warmtebron te zetten gaat het water koken, stijgt de stoom door de gemalen koffie naar boven en condenseert het in het opvanggedeelte. De editie die we hebben gespot in de Lidl-folder is geschikt voor alle fornuizen, behalve inductie.

Percolator voor 10 euro in Lidl-folder

Uiteindelijk kom je uit bij een percolator van Bialetti terecht, maar dat merk is best wel duur. We zouden zeggen: probeer het eerst eens met deze percolator van Ernesto bij Lidl. Baat het niet, dan schaadt het nauwelijks.

De espressomaker is bij Lidl voor 9,99 euro te koop in het rood, zwart en zilver. Tip: ga voor het klassieke zilver, die versie blijft het langst mooi.

Ook een Bialetti bij Lidl

Je vindt ook een Bialetti bij Lidl, al is dat niet het klassieke ontwerp van een percolator. Wel een ideale espressomaker, ook weer voor alle fornuizen behalve inductie. Nu te koop voor 19,99 euro. Er staan nog meer koffiedeals in de nieuwe folder, die je hier online doorbladert.

Lidl dropt espressomaker voor 10 euro én 20 euro in Italiaanse stijl
(Afbeelding: Bialetti)

Check ook deze volautomatische koffiemachine bij Lidl, met maar liefst 610 euro korting.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.