Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Regisseur John Wick scoort nummer 1-hit op Netflix met nieuwe actiefilm

De regisseur achter de John Wick-films heeft een nummer 1-hit gescoord op Netflix met zijn meest recente actiefilm: Bullet Train.

Wij konden het ook haast niet geloven, maar het is vier jaar geleden dat John Wick: Chapter 3 – Parabellum uitkwam. Absurd. Een gapend gat, waarin we de keiharde actie van de filmreeks zeker gemist hebben. Sure, de franchise heeft ondertussen vele copycats gekregen, maar het is toch niet hetzelfde zonder Keanu Reeves.

2023: het jaar van John Wick

Gelukkig wordt die grote afwezigheid dit jaar ruimschoots gecompenseerd. Ten eerste komt op 24 maart de vierde Wick-film uit, John Wick: Chapter 4. Onlangs kregen we al de eerste trailer te zien. Het personage van Keanu Reeves werd aan het einde van de derde film excommunicatie verklaard door de High Table, en is nu uit op wraak.

Verder staat er ook een spin-off op de planning, met Ana de Armas in de hoofdrol als huurmoordenaar. Daar blijft het echter niet bij: ook is de studio achter de populaire franchise bezig met een complete televisieserie, die zich over de hele wereld af gaat spelen, met de Continental-hotelketen uit de films als backdrop.

Netflix presenteert zoethouder

Al die projecten hebben we dus nog tegoed. Gelukkig heeft Netflix begin deze maand een zoethouder van jewelste voor je klaargezet. Dan hebben we het over Bullet Train, een actiefilm waar je U tegen zegt.

De link tussen Bullet Train en John Wick is bovendien ook directer dan je misschien zou denken. Beide film(franchises) worden namelijk geregisseerd door David Leitch, een voormalig stuntman en Hollywoods favoriet als het om keiharde actie gaat. Daarmee is Bullet Train een uiterst vermakelijke opwarmoefening voor de vierde John Wick-film.

Spectaculaire actie levert hit op

De nieuwe aanwinst van Netflix draaide vorig jaar in de bioscopen, en speelt zich af in een Japanse hogesnelheidstrein. Een aantal passagiers ontdekt dat ze allemaal huurmoordenaars zijn, die ook nog eens op weg zijn naar dezelfde bestemming, met hetzelfde doel. Al snel loopt de onderlinge spanning op, met spectaculaire actiescènes als gevolg.

De rest gaan we niet spoilen, maar met David Leitch aan het roer en grote namen als Brad Pitt, Aaron Taylor Johnson en Brian Tyree Henry in de hoofdrollen weet je dat je op een achtbaan van een popcornfilm kunt rekenen. Met een 7.3 op IMDb en een 54 procent op Rotten Tomatoes is Bullet Train geen hoogvlieger, maar waarschijnlijk klop je ook niet bij Leitch aan voor Oscar-materiaal.

Alleen al de keiharde actie maakt zijn nieuwste film absoluut het checken waard. En je bent niet de enige: Bullet Train staat pas sinds 1 februari op Netflix, maar staat nu al in Nederland bovenaan de top 10 van best bekeken films. Stap in die trein, zullen we maar zeggen!

Netflix hit John Wick regisseur Bullet Train
🍿 (Afbeelding: Sony Pictures Releasing)

Flix Patrol

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.