Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Vergeet The Last of Us: Pedro Pascal is Mario in briljante SNL-sketch

Pedro Pascal speelt na The Last of Us de hoofdrol in nog een adaptatie van een iconische videogame: Mario Kart. Althans, dat is wat SNL je wijs probeert te maken met een briljante sketch.

Pedro Pascal bewijst met The Last of Us dat niet elke adaptatie van een videogame belabberd hoeft uit te pakken. De makers hebben voor elkaar gekregen wat bijvoorbeeld Michael Fassbender en co. niet lukte met Assassin’s Creed: een dijk van een verhaal neerzetten en een hit scoren bij een groot publiek.

Saturday Night Live

Over krap een maandje is Pascal weer in een andere grote serie te zien: The Mandalorian seizoen 3. Voor het zover is speelt de 47-jarige acteur echter eerst nog even een andere iconische videogame-held. Dan hebben we het over niemand minder dan Mario, maar dan wel met een grimmig en volwassen HBO-sausje.

De The Last of Us-acteur was afgelopen weekend te gast bij Saturday Night Live. Dat leverde een memorabele sketch op die direct het internet veroverde: Pedro Pascal die Mario speelt in een HBO-adaptatie van Mario Kart. Het resultaat is magisch.

Van The Last of Us naar Mario Kart

Het kleurrijke Mushroom Kingdom dat we kennen uit de games van Nintendo is een desolaat, verwoest landschap geworden na een decennium onder het juk van Bowser. De klassieke aartsvijand van de enthousiaste loodgieter, die dus door Pascal wordt gespeeld. Naast hem zit Chloe Fineman, die een sjofele Princess Peach speelt. Ze moeten een belangrijke lading naar Rainbow Road zien te brengen, de iconische Mario Kart-baan. Ook Bowser zelf (Kenan Thompson) en een schietgrage Luigi (Mikey Day) zijn van de partij.

Wat deze sketch zo briljant maakt, is de toewijding. De grap, het concept, is misschien simpel, maar de uitvoering ervan is wat het SNL-fragment zo tof maakt. Pedro Pascal en Chloe Fineman leveren doodserieus acteerwerk af, alsof HBO na The Last of Us echt een Mario  Kart-serie heeft geproduceerd. Ook de special effects maken indruk, al helemaal voor een wekelijkse sketch-show. De schelpen, paddenstoelen en bananen zorgen voor een mooie dosis verwijzingen naar de games van Nintendo, direct herkenbaar voor fans.

HBO, lees je mee?

Afijn, we kunnen elk detail gaan beschrijven, maar je kunt de sketch ook gewoon direct zelf gaan checken. Nu staat er natuurlijk al een ambitieuze animatiefilm voor Mario op de planning, maar wie weet gaat Nintendo toch even het telefoonnummer van HBO opzoeken na deze nu al viral sketch. Lees in de tussentijd ook waarom het queer-verhaal in The Last of Us niet louter fantastisch is.

Gizmodo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.